I Malmö lar hotellet deg henge sykkelen på veggen

I Malmö lar hotellet deg henge sykkelen på veggen

Et sommerferietips for deg som liker Sverige - og vil ha kort veg til Danmark

(Odd Roar Lange): Dersom sommerferieplanene dine inneholder både Sverige og Danmark så er Malmö et godt valg. Her er det mange muligheter til ting å gjøre. Og det er kort vei over broen til København.
Malmö er selvsagt et godt reisemål hvis du bare ønsker å være på ett sykkelvennlig sted i noen dager. 

Malmö har flere ganger blitt utnevnt til Sveriges mest sykkelvennlige by, takket være sitt flate terreng, sine korte avstander (du kommer deg hvor som helst i løpet av maks 20 minutter på sykkel), og 500 kilometer med fine sykkelveier. Nå har også den Skånske hovedstaden fått et hotell som gjør det enda enklere å utforske byen på to hjul. Dette skriver Visit Sweden i en pressemelding:

Bærekraftig turisme

Cykelhuset Ohboy er et leilighetskompleks med hotell i en hel etasje, beliggende i Västra Hamnen – en nyere bydel med et helhetlig holdbarhetsfokus. Her bor du like ved stranden og havet og bare fem minutter fra sentralstasjonen, i en moderne og hjemmekoselig leilighet over to plan. Som gjest har du fri tilgang til sykkel, slik at du enkelt kan utforske byen på en rask, smidig og miljøvennlig måte. På gårdsplassen finnes en servicestasjon med pumpe, sykkelvask og verktøy, og heisen i bygget er stor nok til at du får plass til både deg og sykkelen, slik at du kan ta den med deg helt frem til døra – eller helt inn ileiligheten og henge den på veggen om du vil.

Drømmeferie i Malmö

Hotellet består av 32 stilige leiligheter som går over to plan, med soverom, bad, kjøkken, stue med arbeidsplass og en egen liten hage på utsiden. Gratis Wi-Fi, sengetøy, håndklær og vask er selvfølgelig inkludert, imens frokost kan du enten lage selv på kjøkkenet eller spise på en av de koselige kafeene rundt hjørnet. Like utenfor døra finner du også fine bade- og joggemuligheter, imens du sykler til Malmö sentrum med shopping og et myldrende kulturliv på bare fem minutter. Hotellet er prisgunstig, og jo lengre du blir, desto rimeligere blir det per natt.

El-biler

Cykelhuset Ohboy er et gjennomsyret grønt konsept med et bærekraftig fokus. Tanken er at man ved å tilby og tilrettelegge for sykler oppfordrer folk til å velge miljøvennlig transport, samtidig som man unngår behovet for store parkeringsplasser. Dersom beboere eller gjester skulle trenge bil, finnes det en egen bil-pool med miljøvennlige biler i nærheten som du enkelt kan leie. Og på takterrassen finner du et felles «orangerie», hvor det er lagt til rette for dyrking grønnsaker hele året.

Dette koster det

Loftleilighet Double bed
Leilighet på 22 kvm med en Double bed (140 cm) og en enkelseng (90 cm). 

Loftleilighet Queen size
Leilighet på 24 kvm med en Queen size-bed (160 cm) og en enkelseng (90 cm). 

Priser Double bed

1-4 dagar: 995 kr/natt
5-20 dagar: 895 kr/natt
21 + dagar: 795 kr/natt

Priser Queen size

1-4 dagar: 1050 kr/natt
5-20 dagar: 950 kr/natt
21 + dagar: 850 kr/natt
Prisene er i svenske kroner

Slik kan du leve som de lokale i Dubai

Slik kan du leve som de lokale i Dubai

Hun blir Trondheims nye reiselivssjef

Hun blir Trondheims nye reiselivssjef