Fjerner innreisekrav etter bare to dager

Thailand krevde plutselig krav om coronasertifikat. Så skjedde det noe merkelig

(ODD ROAR LANGE): Brått og uten forvarsel innførte Thailand før helga krav om coronasertifikat fra alle turister som skulle besøke landet. Så kom de overraskende på andre tanker.

Dermed har Thailand - like brått som det kom - strøket kravet fra sine innreisekrav. Dermed har norske UD også fjernet informasjonen fra sin side «Reiseklar».

Der finner du nå teksten: «Reisende bør holde seg oppdatert om hvordan pandemien utvikler seg og følge thailandske myndigheters råd, veiledning og anvisninger. Nye restriksjoner kan innføres på meget kort varsel.»

Og:
Lokale restriksjoner: Fra 1. juli 2022 er det frivillig bruk av munnbind utendørs og på restauranter/barer og myndighetene anbefaler munnbind blant annet på BTS Skytrain, i taxi, på butikker og kjøpesentre. Private bedrifter, som kafeer og butikker, har rett til å kreve at besøkende bruker munnbind i sine lokaler.

Vær forberedt

Selv om kravet nå er fjernet så er det smart å være forberedt på at kravet kan bli innført på meget kort varsel, eller at grenseoverganger ikke er blitt gjort kjent med at kravet er slettet. Ta derfor med deg print av bevis for at du har hatt corona og/eller vaksinasjonsbevis. Print er bedre enn å bare ha det digitalt på telefonen din.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.