Dette har du aldri sett maken til i Norge

Her kan du se utstillingen «Van Gogh Alive»

Foto: Van Gogh Alive

(ODD ROAR LANGE): Dette er en anledning du ikke bør gå fra deg. I alle fall hvis du liker storslagne opplevelser. Nå kommer nemlig en unik anledning i Norge. Det prisbelønte kunstkonseptet Van Gogh Alive er sett av 8,5 millioner mennesker i over 80 byer på fem kontinenter.
Og fra 14. november til 11. februar kan den oppleves hos NOVA Spektrum i Lillestrøm.
– Dette er en unik mulighet. Vi forventer tusenvis av besøkende, sier arrangementsdirektør Søren Nielsen.  

Krever plass

Spredd utover 1000 kvadratmeter skal nemlig den verdensomspennende utstillingen Van Gogh Alive, innta lokalene til NOVA Spektrum. Kunstkonseptet er en symfoni av lys, farger, lyd, musikk og dufter som inviterer publikum inn i kunsten til den verdensberømte maleren Vincent van Gogh (1853-1890).  
Lillestrøm-lokalet som til vanlig huser messer og konferanser er spesielt utvalgt for sin enorme størrelse. 

Foto: Van Gogh Alive

På storskjerm

- Det er snakk om et svært multimediegalleri her, med over 5 meter lange skjermer som skal rigges opp, en eng av solsikker og mere til. Utstillingen krever mye av lokalet som huser den, og derfor valgte produsentene å gå for oss i Lillestrøm fremfor et mindre og mer begrensende lokale i Oslo, forteller arrangementsdirektør i NOVA Spektrum, Søren Nielsen. 

Foto: Van Gogh Alive

Prisvinner

Van Gogh Alive har turnert verden over siden 2011 og besøkt byer som København, Roma, Beijing og Berlin. Konseptet ble kåret til beste utstillingsopplevelse av den prestisjetunge Eventex-utdelingen i år, og er blitt rangert som en av de 12 beste multimedie-utstillingene i verden av CNN.

Verdensberømte motiver

I perioden 14. november til 11. februar blir alstå utstillingsrommene til NOVA Spektrum forvandlet til en eneste stor, multisensorisk opplevelse.
Det er verdensberømte motiver som skal vises frem, som Solsikker (1888) og Stjernenatt (1889).
Fra ulike vinkler og unike perspektiver kan publikum oppleve Van Goghs bevegende og fargesterke kunst satt til et levende og interaktivt format. Ved å trekke gjestene inn i bildene gis en sanselig opplevelse som bryter med den ordinære måten å betrakte kunst på. Utstillingen vil også inneholde utdrag fra kunstnerens mange brev. I siderom man kan fordype seg i enkeltmalerier og få prøve seg på en reproduksjon. 

Foto: Van Gogh Alive

 Enestående sjanse

- Van Gogh Alive er en unik opplevelse som vil fascinere både store og små. Vi elsker hvor stort, spesielt og moro dette konseptet er. Her kan man virkelig leve seg inn i Van Goghs unike verden. Utstillingen har vært godt besøkt over alt den har vært vist, så vi håper på storbesøk på Lillestrøm, fra både familier, studenter, eldre og kunstinteresserte, og kanskje særlig fra dem som ellers ikke oppsøker kunstutstillinger, sier Nielsen. 

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.

Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.