Ingen kan redde alle - men alle kan redde denne ene

For sammen er vi sterke nok til å løfte dette

Vespa og Humla trenger å fylle bordene. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er tøffe tider for mange i det vanskelige koronaåret. Det er ingen lett jobb å rangere hvem som har det verst. det er ikke sikkert at det er noen vits i å gjøre det, heller. Men noe har berørt meg litt ekstra disse 11 månedene som har gått. Det er de mange små, personlig eide kafeer, barer og kroer.
Der noen har satset alle sparepengene sine, fritiden, hverdager, helger, kvelder og dager for at vi skal ha et sted å gå, et sted å møtes et sted å være.

Vår tid til å takke er nå

De har ofte gjort det mer med hjertet enn med hjernen. Men - de har gjort det for oss. Nå sliter mange av dem fordi utenforliggende omstendigheter har gjort det slik.
Skal vi slå oss til ro med at det det er en del av markedsøkonomien, og satse på at beste overlever uansett? Eller skal vi trå til, nå som det gjelder som mest?
Jeg mener svaret er klart og entydig ja. Vi må bruke dem i dag, dersom vi ønsker at de skal være der i morra.
Det er nå du skal finne din «kafé på hjørnet». I din bygd, din by, ditt hjemsted. Bruk dem nå.

Du er invitert

Og jeg ønsker å invitere deg med på et stort felles prosjekt. Der det lille fra hver enkelt av oss kan bety mye for noen. Til slutt, for mange.

Det gjelder den lille og hyggelige lokalkafeen Vespa og Humla i Københavngata 2c i Oslo. Stedet som er den lokale kafeen for mange på dagtid og som tilbyr frokost på en fjøl, fersk pasta, suppe og surdeigspizza.
Og mye annet.
Kjøkkenet fokuserer på å bruke råvarer i sesong, og har vegetariske valgmuligheter. og i normale tider er det et hyggelig samlingssted på kveldstid.
Der lokalbefolkningen i denne delen av Grünerløkka i Oslo samles for de uformelle møtene ved marmorbordene.

Denne kafeen er verd å redde, ikke sant? Foto: Vespa og Humla

En bønn om hjelp

Men nå er det alvor: Denne uka la eierne bak Vespa og Humla ut en dramatisk bønn.
Vespa og Humla har så langt klart å holde det gående. Men med denne nedstengingen så henger alt i en veldig tynn tråd. 
Vespa og Humla startet som Café Vespa i 2008. I 2015 utvidet vi og ble Vespa og Humla. Noen eiere solgte seg ut og andre kjøpte seg inn. Det tok oss flere år å finne nøkkelen og 2019 var endelig et godt år. Så kom 2020. Vi har klart oss så langt med god hjelp fra våre stamgjester og nye gjester :) Men nå sliter vi virkelig, vi hadde ikke bedt om dette hvis det ikke var alvor. 

Så hvis noen har mulighet og vil, setter vi enorm pris på et lite bidrag  

Vi kan jo ikke love stort ettersom vi er i den situasjonen vi er i,  men alle som bidrar får en gratis kaffe ved neste besøk og nesten en klem. Tusen tusen takk til alle dere som bidrar! 

Hilsen Maria

Den lille lokale kafeen trenger hjelp. Foto: Odd Roar Lange

La oss spleise

Det er opprettet en folkefinanisering - eller på godt norsk, en spleis for Vespa og Humla - via nettsiden Bidra.no
Her kan alle bidra med noen kroner - få eller mange - og dermed være med på å redde Vespa og Humla.
Det er allerede kommet inn 45 000 kroner.
Men jeg er sikker på at Thetravelinspector.no sine reiseglade lesere kan være med på å løfte bidraget til værs.
Jeg skal selvsagt holde deg oppdatert og la deg følge reisen med Vespa og Humla. Og siden vi sammen skal redde kafeen vil Vespa og Humla kan bli stedet for et reisetreff for leserne i løpet av sommeren. Der vi kan dele de gode øyeblikkene, reisetips og ideer.


Du er allerede invitert til å bli med (Gi meg beskjed der som du ønsker en personlig invitasjon på epost når det er nærmer seg).
Men aller først må vi redde Vespa og Humla - sammen.
Ingen kan redde alle - men alle kan redde den ene.
Du bidrar via denne nettsiden. Gjør det i dag. Gjør det nå.

Du kan også bruke denne QR-koden

Foto: Odd Roar Lange

For oppklaringens skyld: Thetravelinspector.no har ikke noe samarbeid med eller tilknytning til Vespa og Humla eller noen av dens eiere.