Gode nyheter: Nå blir sydenturene dine billigere

Derfor er dette godt nytt for deg

Er du klar for billigere reiser fremover? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Når chartergiganten Ving har fått nye eiere så er det godt nytt for nordmenn som ønske seg billigere sydenturer fremover.
For mens Petter Stordalen eier Nordic Choice Hotels er han også deleier i Ving (40 prosent) og Hurtigruten (12,5 prosent).
Og med Petter Stordalen som nye deleier i Ving er det bare et tidsspørsmål før over 2 millioner Choice-medlemmer kommer til å få spesialtilbud om rabatterte turer med Ving. Det er i dag 210 hotell i Choice-systemet. Gjennom Ving kommer leieavtaler og eierforhold til ca 1200 hotell over hele verden.

Billgere 2020-sommer

Stordalen har bekreftet at han er klar for å ta ut flerbruksfordelene som ligger i å eie tre reisegiganter.
Det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital, som kjøpt 20 prosent av Ving, har også eierandeler i Hurtigruten. Noe som forsterker samarbeidet på tvers av hotell/reiseselskap/cruiserederi.
Du kommer til å merke forskjellen allerede til våren/sommeren.

Det er klart for et helt nytt nordisk reiselivsbilde. Og det er bra for deg som vil ut og reise i tiden som kommer.

Ving har reiser til mer enn 50 ulike land, mens Hurtigruten er i ferd med å bli store på ekspedisjonscruise over store deler av verden. I tillegg kommer naturligvis kyststrekningen Bergen-Kirkenes med 34 anløp, samt ekspedisjonscruiseanløp ved en rekke andre havner i Norge.

Thomas Cook-konkursen har ført til god plass på mange strender. Men det tar ikke lang tid før nye reisearrangører har overtatt TC-markedet. Foto: Odd Roar Lange

Rett på nett

Hurtigruten og Ving hadde tidligere fysiske billettkontor en rekke steder, men disse er nå byttet ut med onlinebooking. Et system spesielt Ving er blitt gode på, og som Hurtigruten vil dra nytte av.
Torgeir Silseth fra Chioce, som er ny styreleder i Ving, bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det ikke er snakk om sammenslåing av selskaper, men samarbeid om teknologi.
Se ikke bort fra at de tre gigantene også kaster seg inn på bestillingssystemer for togreiser, ettersom disse bestillingene og nettsidene i dag er kompliserte og gammeldags hos jernbaneselskaper i Europa. For etterspørselen etter mer bærekraftige reise øker sterkt. Og dette vil reisegigantene garantert ha en bit av.

Derfor bør du være Chiocemedlem

Når Choicemedlemmer får tilbud om rabattreiser med Ving vil konkurrenter som Tui, Apollo, Amisol og andre måtte svare. Dermed er alt duket for en ny priskrig på chartermarkedet. Så selv om du er choicemedlem lønner det seg å være prisbevisst og å sjekke prisene hos konkurrenter av Ving før reisen bestilles.
Og meld deg på alle selskapenes nyhetsbrev for å få beskjed om kampanjene tidlig.
I tillegg bør du følge ekstra godt med i romjula, da charterselskapene slipper sine årlige vårkampanjer.
Med Thomas Cook ute av bildet kan Ving og andre reisearrangører nå forhandle seg frem til lavere priser hos utenlandske hotell. Mange av disse har tapt store penger på konkursen og kommer til å inngå avtaler som er langt bedre for kjøperne enn tidligere.
Dermed kan reisearrangørene senke prisene uten å tape penger. Dette er godt nytt for deg.

Følg Thetravelinspector på instagram i dag