10 ting å gjøre i Trondheim

Y24A8041.jpg

Y24A8041

Trondheim er blitt sommerby. Og du rekker ikke over så mye dersom du bare er der en dag eller to. Jeg har vært der i fire fine sommerdager. Her er min tipsliste på hva du bør oppleve i sommer.

Solnedgang fra taket

Clarion Hotel & Conference ligger veldig fint til ved sjøsiden av byen. Mellom Rockheim og Pirbadet, og like ved kaiene der cruiseskipene og Hurtigruten legger til. Ta heisen opp i niende etasje og opplev den fantastiske solnedgangen fra takterrassen. På toppen av hotellet finner du både restarant og bar. Bør oppleves.

Byens beste kafé

Baklandet Skydsstation

Trondheim er en kaféby - og du trenger ikke gå langt i sentrum for å finne enda et trivelig sted å ta en hvilepause. Ta en tur til Bakklandet og prøv Baklandet Skydsstation.  Kanskje Norges triveligste kafé. Du finner kafeen ved å gå over Bakke bro og så ta til høyre. Du ser den like oppe i bakken.

Sverresborg museum

Y24A7909

Museum kan kanskje høres kjedelig ut? Men det gjelder i alle fall ikke dette museet. Her er det sommerliv i husene og du kan besøke og høre om den mystiste og mytiske nattmannen. Sverresborg Trøndelag folkemuseum har fått en renessanse. Dit bør dere virkelig dra. Gode parkeringsmuligheter. Ta med egen mat til piknik.

Rockheim

Y24A7686

Det er nesten ikke mulig å ta en tur til Trondheim uten å besøke rockemuseet. Rockheim er et aktivt hus hvor du får prøve deg som musiker og gjenoppleve ny og gammel norsk musikk. I sommer er det barneomvisning klokka 12 hver dag.

Turistinformasjon

Y24A7733

Trondheim og Trøndelag reiseliv har slått seg sammen om det som trolig er landets fineste turistinformasjon. Ligger mit i sentrum - Nordregate 11.

Her kan du via interaktive tv-skjermer finne frem til de tingene du vil gjøre eller se. Og så sender du bare handlelista di rett til egen epost. Enkelt og greit.

Utsalg av noen lokale matvarer og selvsagt ulike suvenirer. Et pluss for at at et laget egen RBK-stand i turistinformasjonen, der du kan kjøpe ulike supporterartikler.

Sommerstemning på Nordre gate

Lerkendal

Når vi førtst er inne på fotball: Lerkendal er byens storstue når det gjelder elitefotball. Du bør få med deg en toppkamp her om du har tid. Via Rosenborgs hjemmeside finner du oversikt over neste kamp, priser etc. Egen supportershop på stadion. Og i august åpner Scandics nye hotell like ved stadion.

Lokalt øl

Y24A8257

Trondheim er i ferd med å bli en øl-by. I tillegg til det mest kjente bryggeriet EC Dahls er det kommet en rekke små bryggerier: Trondhjem Mikrobryggeri ligger i Prinsensgate 39. I tillegg har byen bryggeriene To Tårn og Austmann. Spør etter dem på Polet eller på spisesteder du er innom.

Bakgården

Y24A8153

Ta en kikk inn i noen av bakgårdene i sentrum. I Kjøpmannsgata 40 finner du en veldig bra tapasbar med navnet Bakgården Spiseri og Bar. Vi har vært der - og laget denne reportasjen.

Barnevennlig - og god sydlandsk sommerstemning. Anbefales.

Fiskemat

Y24A8286

Når du først er i Trondheim så bør du prøve det som omtales som byens  beste fiskerestaurant. Ligger like ved torget og heter Ågot Lian. På dagtid kan du sitte utenførs og smake på veldig god og enkel sjømat som passer for både barn og voksne. Ågot Lian er storleverandør av fiskemat til byens barnehager!

På kveldstid er det mer tilrettelagt for voksne. Faste retter basert på dagens aktuelle råvarer. Meget god mat, ekstremt god service og severing. En opplevelse.

Pirbadet

Trondheim kan naturligvis ikke garantere fint vær. Dersom det er en regnværsdag er det greit å ha en backup-plan. Pirbadet er et badeland med gode og store basseng. Med flere ulike sklier, utendørs boblebad, bølgebasseng, motstrømsbasseng mm. Stupetårnet (opp til 10 m) er noe slitt og trenger oppgradering. Ellers var opplevelsene gode. Det er kafè inne i badeanlegget, men ta gjerne med egen mat.