Derfor lykkes denne festivalen der andre svikter

Hvilken sommerfestival er Norges hyggeligste? Jeg tror Trollrock må være en av dem. Trollrock - festivalen for musikkelskere i alle aldre...

Ikke er den størst, ikke har den de aller største superkjendisene på scenen, og strengt tatt er ikke publikummet det som slipper seg aller mest løs.

Men: Trollrockfestivalen Beitostølen må allikevel være en av de hyggeligste i landet. Først og fremst takket være alle som jobber med festivalen, og som skjønner at de ikke er med i konkurransen "Årets sureste festivalvakt" (slik enkelte vakter på andre festivaler har en tendens til å tro). De er serviceinnstilt hele veien, og får dermed blide og problemløse gjester tilbake.

Og med så hyggelige arrangører smitter det også over på artistene. Veldig bra - og til etterfølgelse.

Bar-bonger fungerer kjapt og enkelt. Tenk om alle festivaler kunne hatt det samme.

Intimt festivalområde er viktig for atmosfæren. Resten skapes av arrangøren og gjestene. Og selvsagt artistene.

Y24A6541_2

Jeg har hatt gleden av å oppleve veldig mange store og små festivaler. Og gleden er ekstra stor når vi opplever godt-humør-og-god-service-festivaler som Trollrock, som nå er inne i sitt avslutningsdøgn.

Familievennlig

Trollrock satser på å treffe et bredt sommerpublikum, og har blant annet gratis adgang for alle under 12 år. Du får kjøpt lokalmat og lokaldrikke inne på festivalområdet, og det er en utrolig serviceinnstilt gjeng i alle ledd. Jeg lurer fortsatt på hvordan det er mulig å få en så stor gjeng frivillige til å dra i samme retning hele tiden. Imponerende. Det er rett og slett veldig trivelig å være her. Og synes du at dette ble vel mye skryt, som er litt "overkill", da er det bare å ta turen selv - og se at det stemmer.

Trollnatt

Lissie synger på norsk - med "jukselapp" :-)

I går var blant andre Lissie og Kaizers Orcestra på scenen. Blant en rekke andre artister. Og publikum fikk det de kom for: Veldig god musikk, bra sceneshow og artister som liker å flørte med publikum. Da Lissie overrasket med å synge Jokkes sang, Sola Skinner, på norsk (med testen på A4-ark) var varene mer enn levert.

-Jeg synes det er veldig kjekt å være på festival i slike omgivelser. Nå skal jeg direkte til Rygge og deretter til England, men jeg kommer tilbake til Norge senere i høst. Og så skal jeg spørre managementet mitt om de kan legge inn flere konserter i denne delen av Norge senere år. For det er fantastisk fint her. Jeg liker meg her, sier Lissie bak scenen etter at konserten hennes var over - for denne gang.

Jakob og Synne - og Lissie

Lissie er blitt en populær artist i Norge. Og den meget trivelige rockesangeren skuffet ikke på Beitostølen heller.

God stemning bak scenen

Rockefotograf

Før konserten varmet Jakob (12) opp sammen med Kaizers Orcestra.

Oppvarming sammen med Kaizers.

Og da bandet gikk på scenen debuterte han som rockefotograf.

Jakob (hvit genser th) debuterer som rockefotograf.

Det synes jeg gikk veldig bra. Resultatene ser du under her.

Y24A6466_2 Y24A6471_2

Verdens beste kamera er det du har for hånden når du trenger det...

Y24A6490_2 Y24A6502_2 Y24A6532_2

PS: I dag fortsetter Trollrock med dette programmet:

15:00 Pitstop: Kings of Lien - Hytta mat & vinhus 17:00 Admiral P - Hovedscena 18:15 Batboner- Huldrescena 19:00 Annette Gil - Hovedscena 20:00 The Endroom - Huldrescena 21:00 KURT NILSEN - Hovedscena 22:30 Eurotrash - Huldrescena 23:00 STAUT - Hovedscena 01:00 Kings of Lien - Huldrescena