7 ting du ikke gjør på hotell

Hotelloppholdet skal være en positiv opplevelse. Da dropper du dette.

IMG_1767.jpg

Hotelloppholdet skal være en positiv opplevelse. Her er fem reisetips som hjelper deg på vegen - sammen med disse tre enkle reisetipsene som du garantert får bruk for.

1) Ikke legg igjen verdisaker på rommet. Det har ingen hensikt å legge Ipaden, passet, reisedokumenter under noen klær i klesskapet eller under madrassen. Hvor tror du tyvene kommer til å lete først? Nettopp på dine "lure steder". Verdisaker legges enten i safen på rommet eller i safen i resepsjonen.

2) Ikke forlat rommet uten å låse døra. Trodde du at døra var låst fordi du hadde med deg nøkkelkortet i lomma? Nei, elektroniske låser har en ventetid på opptil ett minutt før den går i lås. Dette er en sikkerhet for deg dersom det er brann og du løper ut av rommet, smekker døra bak deg og oppdager at gangen er full av røyk. Da skal du kunne komme deg tilbake på rommet uten å ha nøkkelkortet på deg - for det er stor risiko for at du glemte det i farta. Bruk nøkkelkortet til å låse døra ordentlig.

3) Ikke legg deg til å sove uten å virkelig ha sjekket hvor nødutgangene er. Du har ikke tid til dette dersom brannalarmen går.

4) Ikke ta med deg datamaskin til et hotell uten at du har en skikkelig backup hjemme. Det er fristende å la maskina ligge igjen på rommet når du forlater rommet. Tenk gjennom følgende: Går det fint selv om datamaskinen (her også nettbrett, smarttelefon etc) blir stjålet. Er svaret nei så skal du ikke dra på tur før du har tatt skikkelig backup. Spør noen om hjelp dersom du ikke er sikker på hvordan du gjør det. Ikke vent til "en annen gang"!

5) Ikke vær fornøyd med et dårlig rom. Du fortjener noe som er bra, og det ønsker de som jobber på hotellet også. Gå tilbake til hotellresepsjonen før du tar rommet i bruk og forklar på en en høflig måte at du gjerne skulle hatt et annet rom. Spør om det er mulig med en oppgradering. Det kan komme til å koste deg noen få kroner, men er alltid verd det dersom du ikke var fornøyd med utgangspunktet. Ofte får du et bedre rom uten å betale. Husk å si tusen takk for servicen. Det hjelper også dem som kommer etter deg.

6) Ikke forlat rommet uten å tipse stuepiken. I alle fall ikke hvis du er fornøyd med rommet. Legg noen kroner (f.eks. 50 kroner per dag) på sengen, med en lapp der du skriver at det er for service.

7) Ikke ta med deg hjem ting som du ikke skal ta med fra rommet. Her har du oversikten over hva du kan stjele med deg, hvis du er i tvil. 

Fikk du med deg disse?