Denne lugaren må du unngå!

Når du skal reise med  Hurtigruten  så må du unngå denne lugaren

Her bør du helst ikke havne.                  Foto: Odd Roar Lange

Her bør du helst ikke havne.                  Foto: Odd Roar Lange

Det er store prisforskjeller på lugarplasseringer på de i alt 11 ulike lugarkategoriene om bord i skipene. Fra de minste lugarene som er fra 5-7 m2 med køyeseng og kun håndvask og som ikke har den beste plassen om bord.

Luksus

Til redersuiten med to rom, sittegruppe og spisebord, TV, musikkanlegg, internett, minibar og privat balkong. Disse er fra 43-45 m2 store. Prisen avhenger på hvor lenge du vil ha den, og hvilken sesong du bestiller.

På skipene MS Midnatsol, MS Trollfjord og MS Finnmarken er det mulig å få minisuite med enkeltsenger dersom du vil dra alene på tur og allikevel ha en smak av luksus.

Pass deg

Men det er i alle fall én "lugar" du bør styre unna. Det er denne fengselscellen på MS Kong Harald.

Den brukes både ved transport av fanger som ledsages av politi til for eksempel soning eller rettssaker.

Og den brukes også dersom en av de reisende ombord slår seg helt vrang og er til fare for seg selv og andre. Da kan resten av seilasen måtte gjennomføres med overnatting i lugaren som har følgende merke på døra: Prison (fengsel).

En liten kikk inn i fengselscellen.               Foto: Odd Roar Lange

En liten kikk inn i fengselscellen.               Foto: Odd Roar Lange

Dystert

Langt nede i skipet, gjennom en smal gang og noen tunge dører. Så dukker den hvitmalte jerndøra opp. Her blir du sperret inne, og gjennom enluke som kan åpnes utenfra kan passasjeren overvåkes. Og inne i skipsfengselet er det svært sparsommelig med gode opplevelser.

En seng, en liten benk og en bord (kan fjernes dersom det er hensiktsmessig) og et toalett. En ventil i taket sørger for frisk luft, og det er ingen vindu på cella.

Siste reis

Visste du at det er en fengselscelle her inne?

Visste du at det er en fengselscelle her inne?

Ikke så langt fra hurtigrute-fengselet finner du området for biler og gods som skal fraktes sjøvegen.

Her er også kjølerommet som brukes til frakt av døde personer. Dersom du ser en begravelsesbil ved kaia når Hurtigruten legger til eller fra kaien så er det ikke nødvendigvis at noen har dødd under seilasen. Det kan være en ordinær båretansport for noen som skal fraktes til et siste hvilested.

Hurtigruteskipene som trafikkerer langs kysten, fra Bergen til Kirkenes, er med andre ord mer rikholdig utstyrt enn du hadde trodd.


Vil du lese mer om Hurtigruten eller bestille en reise. Da kan du gjøre det her.

Les dette også