Derfor vil vi til Danmark på ferie

IMG_7062.jpg

Bare ett land i verden sender flere gjester til Danmark enn Norge. Og svært mange av oss vil oppleve det gode liv.

Sommerstemning om bord på DFDS seaways fra Oslo til København. Det er dette mange nordmenn ønsker seg i sommer. Foto: Odd Roar Lange

2,4 millioner nordmenn drar til Danmark i år. Svært mange av oss gjør det i sommer. På ferie sammen med familie og venner. Bare Tyskland sender flere feriegjester til nabolandet enn vi gjør.

Det gode liv

I en undersøkelse på Viden&Analyse har gjort for Visitdenmark kommer det frem at 650 000 nordmenn velger Danmark i år fordi de vil oppleve det gode liv. Og først og fremst er det storbyen København som lokker. 56 prosent av de spurte svarte at de ville legge en storbyopplevelse til København. På andreplass kommer London, med 53 prosent. Nordmenn vil gjerne på moderne storbyferier. Og dermed drar de gjerne til København. De aller fleste reiser med DFDS Seaways.

Hopp i vannet - om bord, riktignok :-) Foto: Odd Roar Lange

Reisen til København Her er litt av det du kan oppleve om bord på skipene som går mellom Oslo og København. Dersom du velger tur/retur med samme skip så får du ca 8 timers opphold i Kongens by, København. Det skal vi prøve senere i sommer, og du kan lese reportasjene fra turen her. Vi du oppleve noe veldig morsomt i København så skal du prøve Segway slik vi gjorde. Lek og moro Hvilke andre grunner er det til at nordmenn drar til Danmark i sommer? "Moro, lek og læring", er svaret til 18 prosent av de spurte. Dette er samme antall som velger Sverige som reisemål. Mens tilsvarende tall for Norgesferie er 39 prosent.

Mange velger å gjøre litt av shoppingen om bord på skipet. Men også i København by kan du gjøre mange gode sommerkupp. Foto: Odd Roar Lange

Les mer om København. Det billigste hotellet Denne puben bør du besøke Cocktailbaren du bør besøke