Dette er de verste medpassasjerene på flyet

DSC00451_2.jpg

Og nei, det er ikke et gråtende barn. For hva gjør du når sidemannen spiller blokkfløyte på flyet ?! Vel om bord, men blir det en bra flyreise? Foto: Odd Roar Lange

Det er mange slags flyturer og mange slags medpassasjerer. De fleste er veldig ok, og kanskje til og med et nytt hyggelig bekjentskap.

Men noen er virkelig ille. Som da jeg kom på flyet og fikk en relativt "romslig" kvinne ved siden av meg. I tillegg hadde hun rikelig med håndbagasje, som hun gjerne ville legge i fanget mitt, mens hun lette etter noe nederst i bagen. Strikketøy, mobiltelfon, brilleetui, sminkesaker, lommebok og gud-vet-hva havnet i fanget mitt. Og vips, som fant hun det hun lette etter: en blokkfløyte!

Ikke slå ned stolryggen før du har hørt med den bak at det er ok. Foto: Odd Roar Lange

Konserten om bord var helt krise. Men siden flyturen var på 60 minutt fant jeg det best å ikke lage noen scener. Det ante meg at det kunne bli enda verre enn dette...

De verste medpassasjerene er disse:

1. Sterk lukt. En som lukter skikkelig sterkt av gammel svette. Mye parfyme er "nesten" like ille. Det aller verste er om man prøver å "overdøve" svettelukt med parfyme e.l.

2. Pratmakerne. Dersom jeg ender på midtsetet, og vinduspassasjer og midtsetepassasjer finner ut at de vil prate med hverandre - mye og lenge, og de ikke tar i mot tilbudet om å bytte sete fordi "- Midtsetet er så forferdelig plass å sitte".

3. Den syke. En som er skikkelig forkjølet og som nyser og hoster uten å ta hensyn til at det flyr smitte gjennom luften - bokstavelig talt.

PS: et gråtende barn kan være slitsomt. Men, da tenker jeg alltid at foreldrene har der verre enn meg, sansynligvis barnet også. Og så tar jeg på meg ørepropper eller headset med noicecancelling (kan også brukes under pkt 2)