Dette er Norges triveligste kafé

Kan en kåre Norges triveligste kafé uten å ha besøkt dem alle? Jeg tar sjansen.  

Baklandet Skydsstation - Norges triveligste kafé, mener jeg :-)

Dersom jeg finner noen som er bedre enn Baklandet Skydsstation så skal jeg uten unødig opphold legge ut en ny bloggpost med informasjon om stedet. I mellomtiden vil stedet trone øverst hos meg. Som Norges triveligste  kafè. Og, som jeg har påpekt på facebook tidligere idag: Når slik ros kommer fra en moldenser - om et sted i Trondheim - da må den tas på alvor :-)

Sykkelturen

Jeg leide meg en sykkel i Trondheim idag og tok en sykkeltur i sentrum. (Mer om den senere). Og jeg hadde blinket meg ut en tur til Bakklandet. Den trivelige bydelen med de gamle husene og de mange små kafeene. Og vips, der lå den: kafeen jeg har lest om i utenlandske magasiner.

Kunne den være bra?

Y24A3537 Y24A3531 Y24A3529 Y24A3525 Y24A3520 Y24A3517

Den var det. Trivelig, stemningsfull, sjarmerende og tiltalende. Alt positivt som jeg kommer på i farten. Med de fleste bordene inne. Og fire ute på fortauet. Enda jeg ikke spiste middag der, slik flere av de andre gjestene gjorde. Jeg snakket med et tysk par og to norske venninner. De var alle svært fornøyde. I bakgården satt tre amerikanske kompiser med hver sin øl (som jeg). Også de var storslagent happy.

Det er mange krinkler og kroker på Baklandet Skydsstasjon. Og du bør dra på en liten oppdagelsestur innover i huset. Blant korsett og gamle broderier, spill og gamle postkort, der finner du en rikholdig meny. Og stedet har trivelige ansatte som tar seg tiud til en prat.

Og det råder en veldig spesiell stemning. Blanding av moderne og retro på en og samme tid. Snodig kombiasjon og beskrivelse - jeg innrømmer det.

Ny historie

Stedet ser ut til å være en kafé med hundreårig historie. Dèt har den ikke. Faktisk ikke mer enn 16. Men lokalene er gamle, og har huset melkebutikk, hattebutikk og bolighus mm.

Jeg er sikker på at det er mange som har gode historier å dele fra Baklandet Skydsstation (som muligens ikke har vært skysstasjon :-) ) Jeg blir glad om du deler dem i kommentarfeltet.

I mellomtiden: grattis med utmerkelsen :-)