En perle i sommer-Romsdal

Det er mange gode grunner til å besøke Rauma og Åndalsnes om sommeren. Nå er det kommet enda én. En kafé utenom det vanlige.

Dette halvåret har jeg jobbet med en bok om reiselivet i Rauma de siste 60 årene. Det har vært en spennende reise og boken er snart ferdig. Og i dag oppdaget jeg enda en liten perle i den minste byen i Romsdal. Det er kaféen og håndverksbedriften Sødahl-Huset. Tidligere en anerkjent fotobutikk. Nå er butikken i Romsdalsvegen 8 blitt en spennende oase med helt ny og spennende drift. Og du merker det allerede på trappen.

Her har fem driftige kvinner gått sammen om å skape sin nye felles arbeidsplass. Salg av mat og drikke, basert på økologiske, kortreiste råvarer, kombinert med salg av ulike håndlagde produkter.

Og når det gjelder maten så er det er kvalitetsprodukter som var verd hver eneste krone. Vermalefse, Rannveigs rundstykker, håndbrygget kaffe (prøv gjerne flere ulike smaker) med mer. Og siden tibudet av mat foreløpig er litt begrenset er det lov å nyte medbrakt mat i kafeen...

I tillegg er kafeen møblert med retromøbler og retro pyntegjenstander. Og du finner brukskunst og barneklær (for salg) i en deilig og ganske annerledes butikkatmosfære, samt rammeverksted mm.

Av relativt åpenbare (?) grunner har jeg ikke testet barneklærne. Ikke de kule keramikkgjenstandene fra Sjella heller. Og ikke skinnproduktene. Ikke ennå.

Men jeg tipper at stedet er en vinner for småbarnsforeldre (les: mødre) på formiddager. For den som vil ha fred å ro vil jeg tro at en litt tidlig eller sen lunsj er løsningen. For oss andre spiller det ingen rolle. Og er det fullt i hovedkafeen så ryddes det gjerne plass til deg i verkstedet. Er det ikke stilig...?:-)

Jeg var innom en tur idag. Jeg må tilbake.For jeg rakk ikke over halvparten av utvalget som består av blant annet økologisk juice og is, saft og øl (fra Ægir mikrobryggeri i Flåm) og altså gode bakevarer.

PS: For den som ikke trenger bil så har stedet fått sjenkebevilling under Fjellfestivalen denne uka. Trolig får de det for Raumarock i begynnlsen av august også. Og så blir det kanskje en permament sjenkebevilling når kommunestyret har fått hatt styremøte til høsten.

I mellomtiden: Besøk Sødahl-Huset. Jeg blir overrasket om du blir skuffet.