Er det mulig å gjenskape eventyret?

image17.jpg

Nå er det på tide å gjenskape det Trollstigrennet. Og ha festen på riktig sted. Er det noen som vil og tør?

Er du klar for en ny sommertradisjon fra neste sommer? Foto: Odd Roar Lange

I nærmere 50 år ble det første tradisjonsrike skirennet arrangert på fjellet mellom Åndalsnes og Valldal i Møre og Romsdal. Her kan du lese historien. Flere av verdens beste alpinister besøkte rennet i årene som fulgte.

Men så var det altså slutt, siste del av forrige århundre. Det er sikkert mange gode grunner.

Sommerski

Men, de siste årene har bruken av fjellet til sommerskiaktiviteter eksplodert. Der du tidligere i beste fall hadde to-tre skiløpere på en godværshelg har du i dag flere titalls skigjester bare på noen få timer.

Og sommerskirenn, enten de er alvorlige eller uformelle, er alltid en attraksjon. Trollstigrennet bør gjenoppstå. Dette kan bli en turistvinner som trekker aktører, media og publikum fra hele verden. Jo, mer spektakulært, jo bedre.

image_3

På vei ned fra Alnestinden. Her kan Trollstigrennet også ende. Foto: Odd Roar Lange

Og å gjeninnføre Trollstigrennet - med tradisjonsrikt navn - men med nytt og eksklusivt innhold - kan bli en solid reiselivs-vinner.

Det nye Trollstigrennet bør selvsagt arrangeres der det alltid har vært arrangert. I fjellsiden på Alnestinden, og med målgang nede ved vegen. Her kan det være partymusikk, afterski og fjellopplevelser på øverste hylle. Bokstavelig talt.

image_6

 

image

image_5

Før bussen og biler tar deltagerne ned fra fjellet og mot Valldal. For: Overnatting, middag og kveldspartyet kan være bare ett sted: på Juvet Landskapshotell.

01_autumn_cBRY-1

Fjellets mann

Hotelleier Knut Slinning er selv en ivrig bruker av fjellene ved Trollstigen.

Og det var da jeg møtte Knut på fjellet denne uka, og hørte hans begeistrede fortellinger om fjellene omkring oss, at jeg fikk ideen. Dette er jo ditt rike, Knut. Det er hit du bringer turister fra hele verden.

Det er klart at Trollstigrennet bør gjenoppstå sommeren 2015. Og et av Norges fineste og mest spektakulære hotell bør være stedet som skal huse maten, historiene og partyet. For en sommerskifest det kan bli.