Mine tre favoritter i fjellbyen

Y24A6482.jpg

Den norske fjellfestivalen er i full gang. Jeg har tre favoritter som du bør prøve. Den norske fjellfestivalen åpnet 5. juli. Prøv mine tre favoritter i sommer. Foto: Odd Roar Lange

1. Kafé Sødahlhuset Ligger i Åndalsnes sentrum. Håndverkskafeen minner litt om 60-årene når deg gjelder interiør (også når det gjelder klær til noen av driverne), men er høyst moderne når det gjelder varutvalget. I tillegg til det du kan spise så finner du også litt kaffetiberedningsutstyr til hjemmebruk og diverse gaveartikler. Kjekt når du skal kjøpe noe til "en som har alt".

I sommer kan du sitte ute på terrassen og se fjellene omkring. Nyt øyeblikkene. Sødahlhuset har dessuten et stort panoramavindu som du skal signere dersom du har gått over Romsdalseggen.

Solfylt terrasse på Sødahlhuset. Det gode liv i fjellbyen Åndalsnes. Foto: Odd Roar Lange

Gå gjerne turen over fjellet. Avslutt turen med en glass kald mikrobrygget øl.

Blir du ikke forelsket i huset så blir du det i alle fall i atmosfæren.

2. Hotel Aak

Det "gamle" fjellklatrerhotellet drives av ekteparet Kristine og Odd Erik Rønning. De har rett og slett klart å skape varm familiestemning på hotellet. Det er profesjonelt nok når du ønsker diskresjon og en middag med en forretningsforbindelse, personlig og varmt nok når du ønsker det lille ekstra. Å dele frokostbord med andre gjester er kjekt, synes jeg. Og vertskapet har den gode evnen å gi deg inntrykk av at de har kjent deg siden lenge før dere møttes første gang. Til slutt: Meget godt kjøkken - og håp på finvær hvor du kan nyte et glass portvin i hagen etterpå.

Du kommer garantert til å trives her - hvis du vil.

3. Nordre Flatmark

Overnattingsgård 15 km fra Åndalsnes sentrum. Plass til opptil 15 overnattingsgjester. Huset har tre stuer, og dersom du kan spille tangentinstrument så kan du ha en liten trå-orgel-konsert etter middag i den ene av dem. Svært billig - og meget bra - sted å overnatte for vennepar på felles tur, eller for to-tre familier som vil dele hus. Vertskapet Synnøve og Per er førsteklasses.  Tips: Ta en kveldstur langs Rauma elv.

Prøv dette stedet og du kommer tilbake igjen senere.