Har du sett nordlyset i dag? Nå kommer filmen

Igloo-Village-Kakslauttanen-picture-2.jpg

BBC-journalist Joanna Lumley lot seg overmanne av nordlysbegeistring. Nå kan verdens turister gjøre det samme - for her er filmen som skal lokke enda flere til Norge

The Northern Lights - a life time experience from Pål Brekke on Vimeo.

Dokumentarfilm

På Bekke ved Norsk Romsenter har laget nordlysdokumentaren ”Northern Lights – a Magic Experience” ( Nordlyset – en magisk opplevelse) som frem til nå bare har vært vist på Skimuseet i Oslo, på Hurtigruten og Tromsø Museum.

Men nå er filmen kommet på  DVD  – utgitt på åtte språk og er klar for turister fra hele verden (tysk, italiensk, spansk, fransk, norsk, engelsk, japansk og kinesisk).

 Nordlysets myter

Filmen er helt unik og forteller hele historien om nordlyset fra myter til moderne forskning, varsling og fototips. Filmen inneholder nye animasjoner som ble utviklet til denne filmen og som i detalj viser mekanismene bak fenomenet – helt ned på atom-nivå.

Bonusfilm Den inkluderer pionerarbeidet til Kristian Birkeland - og alle detaljene på  200-kroner seddele om Birkeland og nordlyset

DVD-en inneholder også en bonusfilm med nye og unike videoklipp av nordlyset – tatt av fotograf Ørjan Bertelsen.

Han benytter bl.a. Sonys nye superkamera som kan filme nordlyset i real-time. Musikken er komponert til denne filmen av Herman Rundberg fra Violet Road (som bl.a. åpnet Idrettsgallaen)