Her blir vi spist av fisk

bilde-33.jpg

Har du prøvd denne turistattraksjonen? Å bli spist av fisk.

Ja, det kiler veldig i starten. Men etterpå blir det bare veldig deilig.

Mange steder rundt om i verden kan du nå prøve den litt underlige formen for fot-spa. Nemlig å bli spist av fisk. Riktignok ikke hele deg, og ikke hele føttene heller. Men døde hudceller på trøtte bein. I Danmark har de fire store kjøpesentrene Fields i København , Lyngby storsenter, Waves  i Greve og Sillebroen kjøpesenter i Frederikssund fått hver sin butikk med Feet-a-fish.

Her kan du prøve, neste gang du er på kjøpesenterrunde og er trøtt i beina. Hvem blir ikke det?

Tannløst

For en hundrelapp får fiskene gå løs på beina dine. Det er fisker som ikke ikke har tenner. Garra Rufaene suger istedet for å bite. Og, dersom du er kilen på beina så er det tøffe sekunder i starten. Det er rett og slett en skikkelig prøvelse å ikke dra beina på land igjen. Eller å sprute ut i uhemmet latter. Men slapp av og nyt. Det er veldig deilig.

Vi testet fiske-spa i Fields, som er skandinavias største kjøpesenter, utenfor København sentrum.

Deilige minutter

Det hele starter med at du vasker beina dine i en fotdusj, før du i lånte slippers går over til akvariet der fiskene venter. Og de små fiskene er lynraske med å gå til aksjon, så her kaster du ikke bort tiden. Etter femten deilig minutter er behandlingen over.

Det går ytterligere femten minutter til vasking, avslapning og innsmøring av krem etter fotbadet.

Eierne av Feet-a-fish lover at dette skal være bra for mange hudplager, som blant annet psoriassis. Jeg aner ingenting om det vitenskapelige resultatet. Men føttene var i alle fall deilig, myke og "nye" etter våre 15 minutter. Jeg prøver det gjerne igjen.

Her er prisene ved de danske butikkene.

FISKESPA
 15 minutter 99 kr.
 30 minutter 179 kr.
 45 minutter 249 kr.
 Burt Bee's creme 149 kr.
DRIKKKEVARER
 Kildevand 15 kr.
 Beauty Water 20 kr.
 Mousserende vin 26 kr.