Hva er det egentlig med morgenbading?

Lenge før de fleste har våknet så har jeg og noen andre gjort unna morgenbadet. Hva er det som får folk til å drive med den slags...?

Bare den som har prøvd det vet hva jeg snakker om. Prøvd det, og likt det, vel og merke: Morgenbadet, altså.

Kroppen er alltid litt på lavgir når en nettopp har våknet. Musklene er litt stivere enn de var da jeg stupte inn i nedre køye i natt. Og jeg er nysgjerrig på dagens vær. Gårsdagens regnvær er forlengst borte, og skylaget er i ferd med å sprekke opp over meg. Det blir en topp dag på sommerøya Tjøme. Det er på tide med et morgenbad.

Snart får kroppen et puff i ryggen når det gjelder oppvåkning. En god form for startgass. Og den virker like godt hver dag.

De fleste morgener er jeg alene om morgenbadet i Glennekilen. Men noen ganger kommer en morgenjogger eller et  par fra en av nabohyttene - som i dag. Det er andre som har funnet ut at 18-19 graders vann er en perfekt måte å vekke kroppen på mellom klokka 7 og 8 om morgenen. Med en svømmetur ut til seilbåten, en runde rundt den og ut til badebrygga. Opp på land - og derfra vurdere om jeg skal ta samme runden tilbake.

 

Det er ikke mye prating blant morgenbaderne ved Glennekilen på Tjøme. Et hyggelig god-morgen, litt prat om været og så er det klart for bading. Noen lar kroppen soltørke, andre tar en kjappere løsning med håndkleet. Så er det litt OL-prat og "ha en fin dag", der vi drar hver til vårt.

For dem som måtte lure: De fleste morgenbadere bruker ikke badetøy.

Og morgenbadere er like selv om de ferier i Danmark. I alle fall når jeg leser denne bloggposten på Ellens Oase.

Men, du blir ikke sett rart på om du bruker badeshorts/badedrakt. Jo, forresten, men bare littt ;-)

Her kan du se andres bilder av morgenbading.

Hva er ditt forhold til morgenbading, forresten?