Hvorfor drar du så langt?

De fleste bruker altfor mye til å velge reisemål som er for langt unna. Det er det sjelden noen veldig god grunn til. I alle fall hvis det du ønsker er å få noen annerledes opplevelser.

For å sitere Børge Ousland fra vår siste prat forleden: Du rekker ikke i løpet av ett liv å oppleve alt fylket ditt har å by på.

Og, når jeg nå har fått drømmejobben med å sørge for å dele mine reisereportasjer i fra Norge på nettstedet kortreist.no håper jeg at jeg får enda flere til å gjøre som meg: ta en tur i eget land. Og, du trenger ikke dra så langt.

I dag stod jeg og min datter opp litt tidligere enn en vanlig lørdag i Molde, satte oss i bilen, tok ferge til Vestnes og kjørte de seks milene til nabobyen Ålesund. Her ble det besøk i butikker, kafebesøk, bruktbutikk, antikvitetshandel (hvor jeg fant et postkort fra min barndoms, forlengst stengte, skikafe), fotosafari sammen med turistene fra Hurtigruten, delikatessebutikk (med kortreist mat, også:-) og skravling. Akkurat som vi ville ha gjort om vi dro langt avgårde. Men nå ble det en kortreist opplevelse. Med langvarige minner.

Dersom du deler en kortreist opplevelse i kommentarfeltet under, og går inn her på toppenavnorges facebookside og trykker liker så skal jeg sende deg en bok i belønning.

Ha en strålende kveld.