Kaldt og flott i Kvitfjell - vinterferieplaner?

Kulda har tatt jerngrep rundt mange av landets skianlegg. Men forholdene er mange steder knallgode foran høyesesongmåneden februar.

- Februar er høysesong i de norske alpindestinasjonen, og i Kvitfjell blir det også i år storinnrykk av skiturister. Danskene er først ute, og inntar fjellet i uke 7, deretter følger de norske og svenske gjestene i uke 8 og 9. Vinterferien avsluttes med hele Alpin-Norges høydepunkt World Cup i utfor og Super-G 2-4 mars, forteller Eskil Solberg i Kvitfjell.

Jeg testet skianlegget i vinterferien i fjor. Og bekymringene om at utforanlegget fra OL var mest egnet for ekspertene ble gjort til skamme ganske fort. Meget bra barneanlegg, fine bakker på flere sider av fjellet (dermed får du både morgensol og kveldssol), og god service i anlegget gjør opplevelsen i Kvitfjell til en skikkelig opptur. I år er snøforholdene enda bedre enn i fjor.

 

I følge nettstedet skiinfo.no er det ca 80 cm snø i anlegget.

Været

-Kulda har inntatt Gudbrandsdalen, men inversjonsfenomenet (mildt oppe, kaldt nede) og tørr innlandsluft gjør at det i høyeste grad er levelig i fjellet når man holder seg i høyden. I Kvitfjell er det på morgenkvisten -13 på toppen og -24 nede i bunnen. Statsmeteorolog Jon Smits melder at det skal bli mildere mot slutten av kommende helg, sier Eskil Solberg videre.