Nå får du smaken av Danmark - i Oslo

Den beste opplevelsen av Danmark får du ved å reise dit. Men nå kan du få en smakebit på hjemmebane. Y24A7295

Nå er det VisitDenmark og DFDS Seaways som ønsker at folk i Norge skal bli fristet til å legge årets ferie til Danmark. Og som en erfaren Danmarksgjest må jeg si at det er et svært godt ferievalg :-)

Jeg har hatt gleden av å reise på kryss og tvers av Danmark ved mange anledninger. Og mange av mine aller beste reiseopplevelser er nettopp fra Danmark. Det gjelder både Jylland, Skjælland,Fyn og Bornholm. Danmark er et supert ferieland. Og jeg ser ikke brot fra at det blir en tur tilbake også i sommer.

Bli med til København og prøv padling i kanalene. Foto: Odd Roar Lange

Og til helgen blir det dansk moro i Mathallen i Oslo i Mathallen i Oslo. Fra dørene åpnes klokken 12:00 på fredag og gjennom hele helgen kan publikum oppleve alt fra klassiske danske kroretter til det nye nordiske kjøkken.
Danmark flytter nordover
Her kan du lese pressemeldingen om det som skal skje i helgen:
For andre år på rad tar danskene turen til Norge for å gi oss i nord en skikkelig dose med dansk hygge. I Mathallen på Grunerløkka i Oslo får vi besøk av blant annet Læsø, Limfjorden og Fyn. Small Danish Hotels, også kjent som Dansk Kroferie, skal servere klassisk dansk kromat, og i annen etasje er det nok en gang stjernekokken Mikkel Marschall, tidligere kjøkkensjef på Kadeau, som serverer en lekker fire-retters meny fra Bornholm.

Sykkeltur og sommerferie på Bornholm. Foto: Odd Roar Lange

"Det er selvfølgelig umulig å ta med alt det "dejlige" som Danmark har å tilby norske gjester, men vi gjør vårt beste," sier turistsjef Vidar Mørch. "Jeg er nok ikke den eneste som forbinder ferie med gode matopplevelser, så jeg regner med at de fleste vil finne smaker og historier som både minner om tidligere Danmarksreiser og vekker lysten på nye."
Lokale spesialiteter
Reisen til Danmark begynner for mange allerede på båten, og DFDS Seaways byr på smaksprøver fra sitt splitter nye restaurantkonsept på Københavnbåten. På torvet vil du også kunne smake spesialiteter fra Nordsjælland og Fyn, og går du innom saltsyderiet fra Læsø kan barna få lage sitt eget salt og få servert nystekte pannekaker.
"Matopplevelser er en fantastisk måte å reise på. Vi blir kjent med områdets lokale spesialiteter og historie, men også med det hyggelige vertskapet som danskene er så kjent for," sier Mørch.
Danske pop-up restauranter i Mathallen
Dansk mat har et stort spenn som strekker seg helt fra den tradisjonelle danske frokosten til det nye nordiske kjøkken. Vi sier "ja takk begge deler," og åpner to pop-up restauranter på Mathallen fra 9.-11. mai.
På torvet skal Tambohus Kro fra Limfjorden og Small Danish Hotels servere en deilig dansk lunsjtallerken med lokale spesialiteter, og i annen etasje er det Mikkel Marschall som står bak grytene på Restaurant Bornholm. Her vil du kunne friste sansene med en fire-retters meny med det beste Bornholm har å by på av råvarer og produkter, som for eksempel Bornholmergris, stekt sild, lakris og havtorn. Sommelier Simon Olesen, andalusisk sommeliermester og restaurantsjef på Le Sommelier sørger for at det er noe godt i glasset.

Nøkkelen til en god ferie i Danmark. Foto: Odd Roar Lange

Begge restauranter bør forhåndsbookes. Du kan bestille bord og lese mer om menyen her på www.visitdenmark.no/mathallen
Smak på Danmark i Mathallen har følgende åpningstider:
Fredag 09.05 fra 12:00 – 19:00
Lørdag 10.05 fra 10:00 – 19:00
Søndag 11.05 fra 12:00 – 17:00
 
Mer informasjon om arrangementet, bordbestilling og kontakinfo finner du på www.visitdenmark.no/mathallen
Vinn premier
Hvor er ditt favorittsted i Danmark? Del det i kommentarfeltet til bloggen og bli med i trekningen av reisepremier.