Se de utrolige fargebildene fra Norge i 1890

Bli med på en fargefoto-tidsreise. Og du kjenner igjen flere av disse stedene

Bilder fra Library of Congress, Retronaut/Mashable/Thetravelinspector

Bilder fra Library of Congress, Retronaut/Mashable/Thetravelinspector

Har du sett maken? Neppe. Her er 33 unike, håndkolorerte fotos fra Norge. Mange av bildende er fra steder som blant annet Hurtigruten seiler til. Men bildene er tatt tre år før den første Hurtigruten i 1893 kastet loss. 

Her kan du se de unike bildene fra Svolvær, De Syv Søstre i Geiranger, Fisketorget i Bergen,  Oslo sett fra St.Hanshaugen, Golskyrka, Bruarbreen ved Odda, fjellene Kongen, Dronningen og Bispen i Romsdalen,  Smeerendburg på Svalbarg, og Supphellebreen, Hønefoss, Kjenndalsbreen, De Syv Søstre på Helgelandskysten, Raftsundet, Trollfjorden, Bergen, Kabelvåg, Stalheimskleiva og Geiranger for å nevne noen. 

Her kan du se en bildekarusell med flere bilder fra The Library of Congress

Her kan du lese mer om fotoprosessen som er gjort med bildene. Og her kan du også se alle de 33 bildene som i dag er oppbevart hos The Library of Congress. Bildene er nypublisert på nettstedet Mashable er et britisk-amerikansk internettbasert nyhetsmedium, som også gir plass til blogg-bidrag. Og det er bloggeren Alex Q. Arbuckle som gjennom Retronaut.com har laget denne utrolige samlingen.

Og her ser du enda flere flotte bilder fra Gamle Norge.