Stor kåring: Dette er Norges 10 beste hotell

Slik blir topplisten hvis man slår sammen de store nettsidenes gjestevurderinger

Kåringen av det beste hotellet er avgjort.                        Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange

Kåringen av det beste hotellet er avgjort.                        Illustrasjonsfoto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange):  Hotellgjestenes anmeldelser blir stadig viktigere. For hotellene, fordi gode anmeldelser kan føre til mersalg.  Og det er nyttig for gjestene som velger sitt overnattingssted basert på andres erfaringer. Booking.com, Hotels.com, Tripadvisor, Facebook og mange andre har sine egne anmeldelser. Men hva skjer hvis man sammenstiller dem - og får ut en felles toppliste?
Da får du dette resultatet.

Lytter du til andre?

- Erfaringer fra tidligere besøkende gir oss et inntrykk om hva vi kan forvente når vi ankommer hotellet. Hotellsøkesiden Trivago har nettopp gitt ut en oversikt over Norges 10 beste hoteller som er basert på gjestenes anmeldelser og vurderinger.
I disse dager lanserer Trivago kåringer av topp 10 hoteller over hele verden, i de forskjellige land som vi opererer i, sier Anette Vogt i Trivago Norge

- Listen er utarbeidet ut ifra Trivago Rating Index som samler gjesteanmeldelser fra flere forskjellige online bookingsider i en samlet score. På denne måten sikres en bred og objektiv vurdering av hotellene, sier Johannes Thomas, som er administrerende direktør hos Trivago. 

Heder og ære 

-Vi samler og analyserer over 175 millioner hotellanmeldelser fra hotellbookingsider over hele verden. Dette gir oss et tydelig innblikk i hva hotellene gjør bra». Han legger til: Trivago Awards anerkjenner de hotellene som tilbyr en enestående opplevelse til deres gjester, og vi er stolte og glade for å kunne fremheve disse hotellene». Norges beste hoteller i denne listen varierer fra et lite boutiquehotell til et av Skandinavias største kongresshotell, men uansett hvor ulike hotellene er så har de alle en ting til felles:
De har mottatt årets mest positive anmeldelser fra sine gjester.

- Blant Norges topp 10 hoteller finner vi hoteller i Oslo, Os, Sogndal, Trondheim og Valdres, for å nevne noen, sier Anette Vogt.

Her er listen over de topp 10 beste hotellene i Norge

1. Hotel Continental, Oslo

Vinneren: Continental                                                               Alle bilder i topplisten: Trivago

Vinneren av Trivago Hotel Awards 2017 er Oslos kjente 5-stjerners hotell, Hotel Continental. Hotellet, som ligger i sentrum av Oslo, tilbyr 155 rom og suiter og fire restauranter og barer, deriblant den kjente Theatercaféen.  Med håndplukket kunst, og interiør i klassisk og moderne design, så scorer Hotel Continental høyt hos sine gjester.

Les mer om hotellet her

2. The THIEF, Oslo

Nummer to på listen over Norges beste hoteller er designhotellet, The THIEF. Hotellets fokus på kunst gjør at det passer rett inn på Tjuvholmen blant gallerier og moderne arkitektur. Med kort avstand til Aker Brygge og Oslo sentrum, og helt unikt interiør og design, så er det ikke rart at gjestene har gitt hotellet gode vurderinger.

Les mer om hotellet her 

3. Walaker, Sogndal

Nummer tre på listen er det familiedrevne hotellet, Walaker Hotell. Det sjarmerende hotellet er ikke bare et av Norges beste hoteller, men det er også et av Norges eldste. Hotellets historie som strekker seg over 370 år har tydeligvis gjort et godt inntrykk på sine gjester.

Les mer om hotellet her

4. Losby Gods, Finstadjordet

På 4. plass av Norges beste hoteller finner vi Losby Gods som ligger bare 20 minutter fra Oslo sentrum. Hotellet består 70 rom og er omringet av skog og innsjøer. I tillegg til utendørsaktiviteter som turgåing og kajakkpadling kan gjester ta del i aktiviteter som hotellets Herregaardsmord - et mordmysterie som ledes av profesjonelle skuespillere.

 Les mer om hotellet her

5. Støtvig hotell, Rygge

På 5. plass finner vi idylliske Støtvig hotell, som ligger i Rygge utenfor Moss. Med en utrolig utsikt til Oslofjorden, et design som er inspirert av Hamptons og New England, og fasiliteter som bowlingbane og kino, så er det lett å forstå hvorfor dette hotellet har scoret høyt hos sine gjester.

Les mer om hotellet her 

6. Lysebu, Oslo

 Lysebu hotell som ligger i Holmenkollen, Oslo, er nummer 6 på listen. Det tradisjonelle hotellet er omringet av natur og byr på opphold i lekre omgivelser både innvendig og utvendig. Hotellet har 85 rom, et kunstgalleri, en svømmehall og en gårdsboutique – et ypperlig sted for de som vil være i nærheten av både Oslo og natur.

 Les mer om hotellet her

7. Scandic Nidelven, Trondheim

Scandic Nidelven i Trondheim kommer på 7. plass på listen. Hotellet er kjent for sin gode frokost, og i tillegg til å ligge 17 meter ut i Nidelven, kan det være hotellets sentrale beliggenhet med kort avstand til Nidarosdomen, Bakklandet og Gamle Bybro som gjør at gjestene gir hotellet gode vurderinger.

Les mer om hotellet her

8. Herangtunet, Valdres

Herangtunet boutiquehotell i Valdres er nummer 8 på listen og ligger ved Jotunheimen nasjonalpark og Beitostølen. Hotellet består av 9 rom og en leilighet som alle er designet etter hvert sitt stilfulle tema, mens utsiden er tradisjonell. Kombinasjonen av stilene gjør hotellet unikt av sitt slag og kan ha inspirert gjestene til å høye vurderinger.  

Les mer om hotellet her

9. Solstrand Hotel & Bad, Os

solstrand.jpg

Sjarmerende Solstrand Hotel & Bad i Os er det 9. hotellet på listen som scorer høyest hos sine gjester. Hotellet ligger 30 km utenfor Bergen og ligger idyllisk til ved Bjørnefjorden. Hotellet er bygget i Sveitserstil og består av 135 hotellrom og har en egen spa- og velværeavdeling. Den flotte beliggenheten gjør at hotellet passer ypperlig for opphold både om vinteren og sommeren.

 Les mer om hotellet her

10. Clarion Hotel & Congress, Trondheim

Med sin unike arkitektur og moderne design har Clarion Hotel & Congress Trondheim gitt sine gjester et godt inntrykk, som gir dem 10. plassen på listen over Norges beste hoteller. Hotellet er et av Skandinavias største kongresshotell med sine 400 hotellrom, og ligger rett ved Trondheimsfjorden. På hotellets toppetasje kan gjester nyte utsikten over fjorden, samt mat og drinker fra Astrum Grill & Raw Bar.

 Les mer om hotellet her