Er dette Norges minste utleiehytte?

Y24A8240.jpg

Det er ikke alltid størrelsen det kommer an på. I alle fall ikke hvis du vil leie en hyggelig hytte for to - ved sjøen! Ytterst på losmoloen på Hvasser i Vestfold ligger denne lille utleiehytta. Foto: Odd Roar Lange

Den ligger ytterst på moloen på Krukehavn (Sandesund) i Tjøme kommune. Den har to sengeplasser og en vidunderlig utsikt.

Klar til start

Hytteutleien administreres av Oslofjorden Friluftsråd. Og denne hytta har navnet Startbua siden den også har vært brukt som start og målgangs-sted for regattaene i regi av Hvasser Seilforening.

"Hytta har ett oppholdsrom med køyeseng, bord, stol og liten kjøkkenkrok med kjøkkenutstyr.  Toalett i servicebygg 50m, her hentes også drikkevann. Hytta har strøm og varmeovn, og gode, varme dyner. 

Slik ser hytta ut innvendig. Foto: Odd Roar Lange

Den lille hytta ytterst på moloen er kystledens minste hytte, med plass kun til to. Men selv om den er liten er det kanskje den mest sjarmerende der den ligger i på losbrygga, nært til Tjømes skjærgård.", skriver Oslofjorden Friluftsråd på sin hjemmeside.

Den ruver ikke akkurat i terrenget. Dusj og toalett finner du innerst ved brygga. Her ligger også restaurant Den Blå Brygge. Foto: Odd Roar Lange

Dersom du er medlem av OF kan du leie hytta for 300 kr per døgn. Dersom du ikke er medlem må du ut med 399 per døgn. Det er selvsagt latterlig billig. Men det er også hele intensjonen med OFs kystledhytter. Les om dem her.

Her er hytta. Og oppe på taket er det takterrasse og grill. Foto: Odd Roar Lange

Like ved hytta ligger restauranter på rekke og rad. Den mest kjente er Den Blå Brygge, men du finner også restaurant Solsiden og et lite håndverksbakeri i Krukehavn. Og: en meget bra fiskehandler med berømte fiskekaker.

Jeg er skråsikker på at du kommer til å trives her.