Norrøna dropper anti-bakterielle produkter etter undertøy-storm

Norrøna dropper anti-bakterielle produkter etter undertøy-storm

Stort press fra kundene har fått Norrøna til å droppe anti-bakterielle produkter i teknisk undertøy. Norrøna endrer praksis for bruken av antibakterielle produkter i sine klær. Nå er det slutt på det. Foto: Norrøna

Dette er klart etter at produsenten har fått kraftig kritikk de siste ukene. Det var allerede i 2014 at Fremtiden i Våre Hender satte fokus på at selskap som Norrøna, Calvin Klein og Colgate bruker antibakterielle stoffer i sine produkter. Disse stoffene har en alvorlig bivirkning. Da kan gjøre antibiotika uvirksomme. I oktober i år kom de på nytt i media med sin informasjon om problemet.

Nettstorm

Norrønas svetteluktdempende plagg skapte storm på sosiale medier. Og nå har ledelsen i det Oslobaserte selskapet tatt en avgjørelse:

Norrøna har besluttet å kutte anti-bakteriell behandling av sine tekniske undertøysprodukter.

- Den bakteriehemmende behandlingen forhindrer bakterievekst, og har blitt brukt på enkelte plagg for å redusere behov for vask, og dermed forlenge levetiden samt begrense miljøbelastningen. Det er ikke blitt påvist at behandlingen er helse- eller miljøfarlig, og den er både Bluesign® og Oeko-Tex sertifisert. Men på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kunder og andre interessenter har Norrøna besluttet å stoppe denne behandlingen i videre produksjon, , sier Martin Lien, markedsdirektør i Norrøna.

Martin Lien er markedssjef i Norrøna. Foto: Chris Holter

Viktig engasjement - Våre kunders engasjement og meninger er viktig for oss, og det er derfor vi nå har besluttet å ikke bruke denne formen for behandling på de produktene det gjelder. Vi har brukt anti-bakteriell behandling på enkelte tekniske plagg for å redusere behovet for vask og dermed minske miljøbelastningen. Vi tar kundenes tilbakemeldinger på alvor, og på bakgrunn av diskusjonen velger vi å gjøre noe med dette umiddelbart, sier Martin Lien.

Fakta: Sølvsalt har blitt brukt i 4% av Norrønas aktive kolleksjon, og representerte 6% av salgsvolum i 2014. Behandlingen har tidligere blitt brukt i teknisk treningstøy og undertøy (/29 tech og Narvik tech), og i to isolasjonsjakker (Bitihorn alpha og Lofoten alpha). Behandlingen har blitt brukt i Norrønas tekniske treningstøy siden 2008.

Men nå er det altså slutt.

Nå kan reiselivet kurere gruff

Nå kan reiselivet kurere gruff

Dyrere Norgesturer er det siste Norge trenger

Dyrere Norgesturer er det siste Norge trenger