Norrøna dropper anti-bakterielle produkter etter undertøy-storm

Stort press fra kundene har fått Norrøna til å droppe anti-bakterielle produkter i teknisk undertøy. Norrøna endrer praksis for bruken av antibakterielle produkter i sine klær. Nå er det slutt på det. Foto: Norrøna

Dette er klart etter at produsenten har fått kraftig kritikk de siste ukene. Det var allerede i 2014 at Fremtiden i Våre Hender satte fokus på at selskap som Norrøna, Calvin Klein og Colgate bruker antibakterielle stoffer i sine produkter. Disse stoffene har en alvorlig bivirkning. Da kan gjøre antibiotika uvirksomme. I oktober i år kom de på nytt i media med sin informasjon om problemet.

Nettstorm

Norrønas svetteluktdempende plagg skapte storm på sosiale medier. Og nå har ledelsen i det Oslobaserte selskapet tatt en avgjørelse:

Norrøna har besluttet å kutte anti-bakteriell behandling av sine tekniske undertøysprodukter.

- Den bakteriehemmende behandlingen forhindrer bakterievekst, og har blitt brukt på enkelte plagg for å redusere behov for vask, og dermed forlenge levetiden samt begrense miljøbelastningen. Det er ikke blitt påvist at behandlingen er helse- eller miljøfarlig, og den er både Bluesign® og Oeko-Tex sertifisert. Men på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kunder og andre interessenter har Norrøna besluttet å stoppe denne behandlingen i videre produksjon, , sier Martin Lien, markedsdirektør i Norrøna.

Martin Lien er markedssjef i Norrøna. Foto: Chris Holter

Viktig engasjement - Våre kunders engasjement og meninger er viktig for oss, og det er derfor vi nå har besluttet å ikke bruke denne formen for behandling på de produktene det gjelder. Vi har brukt anti-bakteriell behandling på enkelte tekniske plagg for å redusere behovet for vask og dermed minske miljøbelastningen. Vi tar kundenes tilbakemeldinger på alvor, og på bakgrunn av diskusjonen velger vi å gjøre noe med dette umiddelbart, sier Martin Lien.

Fakta: Sølvsalt har blitt brukt i 4% av Norrønas aktive kolleksjon, og representerte 6% av salgsvolum i 2014. Behandlingen har tidligere blitt brukt i teknisk treningstøy og undertøy (/29 tech og Narvik tech), og i to isolasjonsjakker (Bitihorn alpha og Lofoten alpha). Behandlingen har blitt brukt i Norrønas tekniske treningstøy siden 2008.

Men nå er det altså slutt.