Norsk hostell på verdenstoppen

Hvor ligger verdens mest populære hosteller? Svar: ett av dem ligger i Oslo

Fra Anker Hostel i Oslo. Foto: HotelsCombined

Hotelscombined.com har gjort et søk i sin database blant mer enn 800 000 overnattingssteder og funnet de ti mest populære hostellene i verden gjennom de siste 18 månedene. I en pressemelding presenterer de denne 10-på-topp-listen - med Norge på en fjerdeplass. Målingen gjelder gjestenes poengscore og ikke antall overnattinger.

1. Generator Hostel London (England) 

Vinneren: Generator Hostel i London. Foto: HotelsCombined

2. Meininger Hotel London Hyde Park (England)

Sølvplass i kåringen:  Meininger Hotel i London. Foto: Odd Roar Lange

3. Generator Hostel Dublin (Irland)

Irland: Generator Hostel Foto: HotelsCombined

4. Anker Hostel, Oslo (Norge)

5. Nihao Taipei (Taiwan)

6. 40 Berkeley, Boston (USA)

7. Centre Esplai Hostel (Spania)

8. Euro hostel, Helsinki (Finland)

9. Euro Hostel, Glasgow (Irland)

10. Camping Village Roma (Italia)

Ikke overrasket

Markedsdirektør i Anker STI, Ronny Sandvik, sier han ikke er overrasket over at de har kommet med på listen.

– Vi scorer ofte høyt på denne type målinger, trolig fordi vi tilbyr veldig rimelig overnatting, helt nede i et par hundre kroner natten, ligger sentralt til og er det største hostellet i Oslo. Norge er jo et relativt dyrt land å feriere i, og det å bo på hotell i Oslo, spesielt i høysesonger, kan fort bli en dyr affære.

Anker Hostell ligger o Oslo sentrum, like ved Akerelva/Oslo Legevakt. Det tar ca 10 minutt å gå fra Karl Johans Gate til Anker Hostell.

Sandvik bekrefter at de har sett en endring i hvem som besøker dem.

Forretningsreise

– Den økonomiske utviklingen har generelt sett vært positiv de siste årene, ikke bare i europeiske land, men på verdensbasis. Bedre økonomi skaper en større middelklasse med bedre kjøpekraft, og når reiselysten også er tilstede, skaper dette flere turister, i alle aldre. I perioder der mange besøker hovedstaden, og hotellene fylles opp, merker vi også en større pågang fra business-reisende.

- De fleste utenlandske turistene som besøker Oslo ser på byen som litt uskyldig sammenlignet med andre europeiske hovedsteder, sier Sandvik. Det er en storby med noe for enhver smak, samtidig har byen en unik nærhet til marka og ikke minst Oslofjorden, det oppleves som ganske eksotisk for mange, forteller Sandvik.

Konsertgjester

- En stor del av våre gjester er også norske turister, sier Sandvik. Alt fra store sportsgrupper som skal delta på idrettsarrangementer, til de som skal på konsert en kveld i hovedstaden velger å bo hos oss, avslutter han.

 - Hosteller er ikke lenger forbeholdt backpackere på lavbudsjett, forteller HotelsCombineds markedsansvarlig for Norge, Agata Waszczuk i pressemeldingen.

- Hosteller er den perfekte løsningen for alt fra familier som ønsker å feriere sammen uten å tømme sparekontoen fullstendig, til de som reiser alene og vil møte likesinnede. Det er hverken luksuriøst eller ekstravagant, men man får som regel et rent og trygt sted å sove, et bad og tilgang til kjøkken, mener Waszczuk.

 

Om HotelsCombined: Hotelscombined.com er verdens ledende sammenligningstjeneste for hoteller. Hos oss er det mulig å søke og sammenligne tilgjengelighet og pris på overnatting fra alle de store reisenettstedene i ett enkelt søk. HotelsCombined er gratis å bruke og besøkes av over 300 millioner mennesker årlig. HC søker blant mer enn 800 000 hoteller på over 120 000 destinasjoner over hele verden. Nettsiden er tilgjengelig på over 40 språk og støtter 120 valutaer. HotelsCombined ble etablert i Australia i 2005, og har over 200 ansatte i Australia og resten av verden.

Fra pressemeldingen.