Peer Gynt drar på storbytur

Har du drømt om å se Peer Gynt-forestillingen, men aldri kommet deg til Gålå hvor hovedoppsetningen er hvert eneste år? Nå har du sjansen. For Peer Gynt kommer til Fornebu.

Siste helga i august blir det satt opp en helt ny Peer Gynt forestilling på Fornebu. Forestillingen bygger på Peer Gynt på Gålå, men er en mer urbanisert utgave i en moderne ramme, sier Svein Sturla Hungnes, som har regien på begge forestillingane.

Marit Lien, administrerende direktør i Peeer Gynt sier dette om prosjektet:

Peer Gynt i Nansenparken på Fornebu er eit stort prosjekt. Det skal bygges tribuner med plass til 2000 personer, og store deler av parken blir tatt i bruk. Dennis Storhøi er Peer Gynt både på Gålå og på Fornebu. Peers kvinner på Fornebu blir spist av blant andre Mari Maurstad. Flere andre skuespillere og over 100 frivillige er også med på scenen.

- Dette er et dristig prosjekt og vi er stolte over å kunne presentere Peer Gynt på en ny og flott utearena, sier  Marit Lien.

De siste årene er det skapt ulike forestillinger og konserter som har sitt utspring fra ”moderforestillingen” ved Gålåvatnet. Peer Gynt har gjestet Central Park i New York, vært på Europaturne, skapt ulike forestillinger innendørs i Seoul og Hamburg, og vært inn- og utland med en rekke dramatiske konsertversjoner.

- Hver enkelt forestilling har tilpasset seg plassene der vi har vært. Og de har ulike sceniske uttrykksformer. I Nansenparken vil vi følge en urban Peer Gynt som gjennom sitt svikefulle livsløp ender sin fantastiske reise i møtet med seg selv, sier Svein Sturla Hungnes.

Det er Fornebu Utvikling som har tatt initiativet til å realisere forestillingen. Musikken er ved Edvard Grieg, Atle Halstensen og Peter Baden.

Forestillinga blir satt opp 31. August og 1. September.