Salte sommerdrømmer i oppfyllelse

Ferien trenger alltid noen gode opplevelser. Du finner noen av dem ved Saltstraumen.

Jeg har skrevet om den tidligere - men aldri vært der. I dag var det endelig min tur til å besøke Saltstraumen ved Bodø. Dette er en av dagsutfluktene med for Hurtigrutens passasjerer. Og jeg var ikke vanskelig å be når muligheten til noen timers rib-tur inkludert besøket til Saltstraumen bød seg.

Y24A3915 (1024x551) Y24A3955 (1024x683)

Tidevannsstrømmen er den sterkeste i verden, og hver sjette time er det knallsterk strøm under brua, der turister fra alle verdenshjørner samler seg for å se naturfenomenet på nært hold.

Strømmen er så sterk at det over hodet ikke er snakk om kajakkpadling eller annen småbåtaktivitet inne i strømmen. Da kan du kullseile og personer overbord blir dratt ned i dypet.

Y24A3971 (1024x683)

Y24A3982 (1024x683)

Det er de såkalte kjelene som er de farlige. Disse dannes på ulike steder til uforutsigbare tider. Og de kan plutselig befinne seg rett under båten din...

Mistet livet

Og det skal være rundt 40 personer som de siste drøyt hundre årene har mistet livet ved Saltstraumen.

I dag var været strålende. Og alt var klart for tur da jeg kom til Bodø i formiddag.

En utflukt med rib-ene fra Stella Polaris Adventures koster 930 kroner. Da får du låne alt du trenger av yttertøy. Men husk gode sko - og kamera.

på turen: Vi lette etter havørn - men så kun reiret, vi lette etter geologiske fenomen - og fant dem flere plasser underveis. Og vi lette etter gode opplevelser - og fikk mange av dem.

En tur til Saltstraumen kan trygt anbefales - og jeg blir gjerne med en gang til. Men først venter Lofoten. Jeg er på vei til Stamsund og Svolvær i kveld.

Y24A3910 (1024x683)

 

Rib eller buss Nytt av året er at Stella Polaris kjører daglige turer til Saltstraumen fra hurtigruteterminalen i Bodø havn klokken 16.00  - frem til 20. august 2013. Billetter kan du kjøpe hos Bodø turistinformasjon,( tlf. 755 48 000). Polar Tours har også daglige bussturer fra Bodø til Saltstraumen, hvor det guides på åtte forskjellige språk. Turen tilbys hver dag, hele året, og starter fra hurtigrutekaia kl. 12:30, via byens hoteller med retur klokken 15:00.

Du kan selvsagt også kjøre med egen bil.

Wild Wonders of Europe Saltstraumen er valgt ut som et av The Wild Wonders of Europe som er et samarbeid mellom National Geographic og WWF. Les er om det her: Wild Wonders Of Europe.