"Seilsportens Norway Cup" er pinsens vinner til sjøs

Fotballen har Norway cup. Seilingen har sin pinseleir i Tønsberg. Jeg liker begge deler. Noen av de 320 båtene som er på plass i Tønsberg. Alle bilder: Odd Rora LangeOg begge deler betyr, hver på sin måte, mye for reiselivet. Norges største seil-leir for barn og ungdom er i full gang. Tønsberg Seilforening har et utmerket anlegg ved Fjærholmen på Nøtterøy i Vestfold. Og er her er 360 barn og ungdom i gang med årets pinseleier. En uhøytidelig, men kvalitetsfull treningssamling for jolleseilere.

Altså, litt i motsetning til Norway Cup i forhold til jakten på seire og medaljer. Men like fullt en samling der sport, sosiale aktiviteter, utveksling av kunnskap, vennskap og mye mer er innholdet. Og den betyr mye for langt flere enn utøverne.

Hva Norway Cup måtte bety for næringslivet i Oslo tør jeg nesten ikke tenke på. Det må være svært gledelige tall. I Tønsberg er det ikke på samme nivå, naturligvis. Men Fjærholmen Familiecamping, som ligger vegg-i-vegg- med seilsportanlegget er smekkfull av campingvogner. Det er fortsatt teltplass ledig. Mens hyttene er leid ut årevis i forvegen. Og vi har vår faste hytte nummer seks. Som i mange tidligere år, og som i de kommende årene.

Nærbutikken på Nøtterøy hadde et ekstra stort besøk i går. Av handleklare foreldre. Og både på Teie på Nøtterøy og inne i Tønsberg sentrum legger foreldre, trenere og andre igjen penger denne helga.

I går var det en knalldag for seiling, og søndagen ser ikke ut til å bli noe dårligere. 4-6 sekundmeters vind, strålende sol. Det er topp å være på besøk hos Tønsberg seilforening denne helga.

I ettermiddag blir det en tur til Tjøme. Følg med på bloggen så får du se hvor vi ender.

Her kan du se flere bilder (klikk på lenken)