Slik blir det pakket og klart på en ny måte

Y24A9193.jpg

Er du lei av rot i reisekofferten? Her er en norskdesignet løsning som fungerer. Nå tar klærne mindre plass på reisen. Rent tøy i det forreste rommet, brukt i det som er skjult under glidelåset. Foto: Odd Roar Lange

Jeg er ganske flink til å pakke kofferter og bager. Fordi jeg har gjort de fleste pakketabber og forsøkt å lære av dem. Det er lurt å pakke smart. Den klassiske er selvsagt å ta med seg altfor mye. Vanligvis lager jeg meg system som er mulig å holde orden på gjennom hele reisen. Jeg gjør det ved hjelp av plastposer, der jeg har skjorter og bukser i den ene, sokker og truser i en annen, og sko i en tredje. Men det resulterer ofte til at jeg må dra opp flere poser før jeg finner den riktige. Nå er det kommet en ny løsning som kan gjøre pakking og orden i bag og koffert enda lettere.

Unngå koffertlokksitting

Norsk-designede Pic Pac har kommet med tøyposer som jeg har testet. Med veldig god resultat. Det var lett å åpne og lukke, og å stramme, slik at klærne tar minst mulig plass. Og dét er i seg selv er jo en god grunn til å prøve noe nytt. Kanskje du slipper å sitte på koffertlokket neste gang...

(Jeg har tidligere prøvd plastposer og å suge ut all luft med støvsuger. Fungerte supert på utreise, men ble verre på hjemreisen :-) )

Plass til skoene. Husk å kjøpe til riktig skostørrelse. Foto: Odd Roar Lange

Den ene heter Shu Pac, der du legger sko i posen, lukker med en enkel lås og dermed slipper du at skoene skitner til andre klær i kofferten.  Den andre posen heter Zip Pac og her kan du rulle sammen undertøy i små ruller (det er den måtes som gjør at klær tar minst mulig plass), og etter hvert som undertøyet brukes flytter du det over til et lukket "bruktområde" i posen.

Skjorter og bluser ender ofte opp med krøller og skrukker, samme hvor godt du prøver å unngå det. Nå kan du pakke dem i Shirt Pac og unngå både flekker og krøller. Jeg har testet, og plundret litt med å finne den aller beste måten å brette på, men fant den til slutt. Det følger med en stiv plate som du pakker skjorten rundt.

Skjortepakking, for å unngå krøller. Foto: Odd Roar Lange

De ulike posene koster fra 298 til 498, Men du kan også kjøpe dem som ulike sett via nettbutikken.

Slik ser pakkene ut før du åpner dem.

Reisegave - til deg selv, eller noen du kjenner. Foto: Odd Roar Lange