Ble du lurt av denne bademyten?

IMG_8330.jpg

"Nei, du kan ikke bade rett etter du har spist middag. Du må vente en time!" Lengsel. Gjett om vi lengtet etter dette, mens minuttene gikk sakte. Foto: Odd Roar Lange

Kommer du fra en familie der mye av sommertiden ble tilbrakt ved sjøen så er det overveiende sannsynlig at du er blitt lurt av dine foreldre, tanter og onkler eller besteforeldre. Lurt til å holde deg på land minst en halv time, eller helst en time etter middag. Det var klart for badeforbud!

I min barndom var det én times karantene etter middag som var gjeldende standard, og en halv time etter lunsj. Dersom man brøt badeloven var det risiko for å få krampe, med påfølgende drukning som resultat. Selvsagt var det ikke dekning for teorien - og i voksen alder får jeg bare innse at vi ble lurt.

Hopp i havet. For en deilig følelse. Foto: Odd Roar Lange

Enten fordi foreldrene våre var uvitende og faktisk trodde på dette selv. Eller fordi de ønsket en kjærkommen pause fra badevakttilværelsen.

Moderne medisin kan strekke seg så langt at de kan anbefale at man tar det litt mer rolig rett etter et tungt måltid... Siden det var badeforbud så brukte vi tiden til å spille fotball på plenen. Ikke stillesittende aktivitet, akkurat.

Stupedama leverer igjen. Foto: Odd Roar Lange

Har du noen andre "myter" fra din barndom? Del dem veldig gjerne i kommentarfeltet.