Sommerstemning i krabbefeltet

Dersom små barn trives, så trives også de voksne. bilde(9)

Så enkel filosofi går det an å ha i bunn for de som tenker at de skal tjene penger på norske feriegjester. Alt for mange synes å ha glemt det.

Tjøme, sommerøya i Vestfold, er det mye som ikke er gratis. Men desto triveligere er det når man gjør små oppdagelser.

Gratis

Sandøsund på den ene av øyene på Tjøme (Hvasser) er det en brygge med gjestehavn og faste båtplasser. Innest i havna er det perfekt å fiske småkrabber. Og barn kikker lengselsfullt etter de små grønne krabbene som piler sidelengs nede i sjøen. Derfor er det helgt opp to plastbokser på veggen, med krabbesnører til gratis utlån.

Enkel og grei informasjon

Det er også satt frem to fiskekasser til å ha fangsten i. Hit kan småbarnsfamilier stikke innom og la ungene prøve fiskelykken. Det skal ikke mer til for å få en trivelig opplevelse, før en drar til enten Den Blå Brygge eller Solsiden, eller til fiskebutikken, Jokerbutikken eller noen av de små sommerklærutsalgene nær brygga. Slik kan de gratis grabbefiskesnørene skaffe penger til de næringsdrivende.

Dra til sjøs, så vakkert det kan være...

Sommerstemning ved Sandøsund

Sommer på pensjonatet

Noen få minutter unna ligger en annen av mine favoritter: Gamle Ormelet. Det gamle pensjonatet er blitt til blant annet kunstgalleri og konsertlokale. Fredag er det konsert med Lars Lillo-Stenberg. Jeg tror jeg må få med meg den...

Gamle Ormelet. Jeg er klar på fredag.

Jeg kommer tilbake med flere stemningsbilder og reportasje fra Gamle Ormelet litt senere.