Slik lærer du deg stisykling på 1-2-3

Trysil starter på toppen. Det kan du gjøre, også.

Stisykkelmekkaet Trysil venter i løpetvSt.Hanshelgen over 1000 syklister som skal ut på både naturlige og tilrettelagte sykkelstier i Trysil. Det er terrengsykkelfestivalen Utflukt som får æren av åpne, for første gang i historien, den to ukers lange sykkelfesten; Trysil Bike Festival.

Starter på toppen

- Vi har utviklet et stisykkelprodukt som nå er av så høy kvalitet at vi kan stå inne for en sykkelfestival i to uker, hvor hele familien kan finne noe som passer dem. Vi starter på toppen, bokstavelig talt, med å lansere det som nå er blitt en av Nord-Europas lengste flytstier.
Den starter ved heisen Fjellekspressen, som skal gå hver torsdag til søndag gjennom hele sommeren og høsten, og er hele 7 kilometer lang, sier Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil.

–Den vil garantert gi alle en unik sykkelopplevelse. Dette skal dokumenteres av skikjøreren Anders Backe, som skal filme sykkelturen ned Magic Moose (se filmen her) live på Facebook, sier Gudrun Sanaker Lohne.
-Så er det terrengsykkelfestivalen Utflukt som har regien når over 1000 stisyklister inntar stiene våre. Deretter går det slag i slag med blant annet Terrengsykkel Ungdomscamp, Trysilrittet og så avslutter vi med en familiedag i Gullia hvor Eirik Ulltang skal gjøre sitt fantastiske sykkelshow. Vi gleder oss veldig til de neste to ukene.

Slik setter du opp sykkelen før du starter

Jekk deg ned, pappa

Slik starter du i løypa

 Stisyklinga er en helt genial måte for å koble av på sommerstid mellom skikjøringa og samtidig få trent, vært ute og pusha meg sjæl i et nytt element, sier Anders Backe.
- Det er helt rått med den nye Magic Moose løypa, og selv om det er nedover så er det fortsatt syv kilometer der du kan bli så sliten du bare vil. Jeg gleder meg vilt til å sykle der i dag.  

Utflukt for 15. gang

Terrengsykkelfestivalen Utflukt arrangeres for femte gang i Trysil, men festivalen har selv 15-årsjubileum i år. Utflukt har vokst voldsomt de siste årene, og i fjor rundet de en milepæl med 1000 deltakere, guider og arrangører, og et utsolgt arrangement. I år forventes det også at arrangementet blir utsolgt. Nytt av året er at sykkelhotellet Radisson Blu Resort Trysil er base for arrangementet, og der er det kun få rom igjen.

Klart for stisykling i Trysil.                                   Foto: Trysil Bike Festival/Terrengsykkel

- Vi er veldig godt fornøyd med å arrangere Utflukt i Trysil. Festivalen vår har blitt såpass stor at det faktisk ikke finnes så mange andre alternative destinasjoner i Norge som har et like bredt spekter av naturlige og tilrettelagte stier og sykkelparker som Trysil nå har.
I tillegg til tilbud av overnattingsfasiliteter, spisesteder og en lokal dugnadsånd som det står stor respekt av. Vi har fulgt Trysils stisykkelutvikling fra den spede start til slik det fremstår i dag, en sykkeldestinasjon i verdensklasse.
Nå gleder vi oss til å gjøre denne jubileumsutgaven av Utflukt til den beste noensinne, med mange nyheter som spennende foredrag og konserter, forteller Tonje Sameien, arrangementsansvarlig for Utflukt.