Til utlandet i sommer? Ikke gjør dette med telefonen din

bilde-41.jpg

Å bruke telefonen din på feil måte kan koste deg mer en resten av ferien tilsammen.

Klar for utlandet. Les telefontipsene mine.

 

Her skal du få med deg noen gode tips.

Ikke svar

Ikke svar på telefonsamtaler når du er i utlandet. Det er nemlig du som må betale for alle innkommende samtaler. Og du betaler for hvert minutt samtalen varer. Det er jo ikke sikkert en som ringer vet at du er i utlandet - så om du skulle komme til å svare allikevel, så sørg for å gjøre samtalen kortest mulig.

Skru av telefonsvareren

Husk at du også må betale for de lydmeldinger som kommer til din automatiske telefonsvarer, så skru gjerne av denne også. Å ta i mot tekstmeldinger er veldig mye billigere. Ofte helt gratis.Når du er i Norge er det supert at telefonen din finenr det beste og nærmeste internettet. Dette gjør telefonen din også i utlandet - enten du vil eller ei. Helt til du skrur av dataroamingen. Dette sparer deg for veldig mye penger. Det er nok av eksempler på folk som har fått sjokkregninger på mange tusen kroner etter hjemkomst.

Gratis skype blir rådyrt dersom du har dataroamingen på….

WiFi

Bruk kun gratis wifi, men unngå åpne nettverk uten passord. De passordløse er hackernes favoritter. Velg derfor ikke gratis wifi på en bar, dersom det ikke er passordbeskyttet.

Det er kanskje billig på bar, men det kan også bli dyrt...

Betaling

Ikke bruk simkortet til å betale for tjenester. Dette blir ofte veldig, veldig dyrt i utlandet.

Det finnes en rekke apper som gir deg super informasjon om det stedet du feriere i. Men pass på at dette ikke kobler deg til internett hele tiden. Da snakker jeg altså om datatrafikken som koster penger og ikke om wifi.

Dersom du trenger informasjon via appen så skru på, skaff informasjonen og skru av igjen.

Varsel

De fleste teleseskaper har en varsling på et bestemt forbrukt beløp. Legg inn en slik varsling. Men husk, du kan bli litt lurt av at forbruket vises i ettertid og ikke i sann tid.

Kjøp lokale simkort

Dersom dere er flere i følge så kjøp heller lokale kontaktkort til alle i gruppa. Så ringer dere billig til hverandre.

Dine tips

Har du noen gode telefontips? Del dem med oss i kommentarfeltet.