To gode opplevelser i Oslo

Y24A7492.jpg

Disse to stedene kan gjøre Osloturen din enda bedre.

Y24A7305

Prøv Mathallen. Det gjorde jeg, med en god opplevelse som belønning. Foto: Odd Rora Lange

Start med å ta turen til Mathallen. Dette stedet samler en rekke av byens gode spisesteder. Hit kan du dra dersom dere er flere i følge og har svært ulik matsmak. For her finner du 19 matbutikker, 16 spisesteder og fire barer. Mer enn det trenger du ikke. Her kan du spise deg glad på både sunn og god mat. Og, ja da. Det er eget hotell i Mathallen. Ikke til å overnatte i, riktignok, for Hotel Havana er en delikatesseforretning. Hovedbutikken ligger på Grünerløkka, men hotellet har altså åpnet filial i mathallen.

Jeg er fortsatt litt overrasket over at ikke Møre og Romsdal har funnet seg en markedsplass i Mathallen. Med klippfisk, ost og vilt. Det hadde vært veldig bra. Men, jeg fant selvsagt andre gode spisesteder her.

Slik finner du veien til Mathallen

Til fots

Dersom du kommer via Maridalsveien kan du gå ned trappen til området, ved Scandic Vulkan. Fra Grünerløkka er det enkelt å ta seg inn på området via broen over elven fra Nordregate.

Med kollektivtrafikk

Trikk: Trikk 11, 12 og 13 stopper på Schous plass. Her tar man seg enkelt ned til Nordregate og over broen til Vulkan.

Buss: Buss 54 og 34 stopper i Møllerveien. Gå da ned Møllerveien og sving inn ved Dansens Hus.

T-bane/tog: Ønsker du å ta t-bane eller tog, er det kun en 15 minutters rusletur fra Jernbanetorget

Med bil

Dersom du ankommer området med bil kan du parkere i parkeringshuset, med over 450 parkeringsplasser. Innkjøring til P-huset er fra Maridalsveien, ved Westerdahls. Det er også mulig å parkere på parkeringsplassen i Nordregate.

Badetur i sentrum

Lyst på et bad? Gjør det på Tjuvholmen. Foto: Odd Roar Lange

Når du er ferdig på Mathallen går turen til Aker Brygge. Eller rettere sagt, til den aller nyeste delen: Tjuvholmen. Har kan du ta et kveldsbad på stedet som i gamle dager var et offentlig bad. Så har det vært mange år der bading har vært umulig. Men nå kan du nyte solnedgangen ytterst på brygga, ta et kveldsbad og deretter en kjapp dusj på brygga. Før du tar turen inn på land og deretter nyter Oslokvelden på en av barene der.

Fin utsikt, ikke sant. Foto: Odd Roar Lange