Trodde du det ikke skjedde noe i din by?

Trodde du det ikke skjedde noe der du bor. Det gjør nok det. Det handler bare om å ta seg tid. Bilder fra forestillingen Klokketid og Sjeletid. Alle foto: Odd Roar Lange

Y24A1349

Y24A1350

Du bor kanskje i en liten bygd, i en liten by, på et lite sted? Og da føles det sånn ganske ofte: Det skjer jo ikke noe her?

Jo, det gjør det nok. dersom du tar deg tid til å oppleve det. Og tid var gjennomgangstemaet  i Moldes nye kulturhus, Plassen, i helgen.

Y24A1358

Stille på scenen

Teatret Vårt, som er regionsreatret i Møre og Romsdal, satte opp en helt spesiell forestilling: Klokketid og sjeletid.

Det var nok mange som tenke: Jeg har ikke tid til å se denne forestillingen. Slik vi ofte tenker. Dèt var et dårlig valg. For dette var en stor opplevelse.

Et sjeldent fint møte mellom musikk og teater kan oppleves med forestillingen Klokketid og Sjeletid.

Her setter Moldetrioen TAIGA (Lars Jones, Pål Austnes og Kristian Johannessen) og skuespilleren Henrik Mestad i stevne og spør hva tid er. Ord og musikk i en fin balanse mellom konsert og forestilling.
Dette skriver teatret på sin hjemmeside. Det var neimen ikke å ta for hardt i.
Det var knallbra!
Det ble 75 minutter med sakral musikk, fine tekster, presentert med perfekt lyd. Og for en særdeles lydhør forsamling.
Jeg var til stede sist fredag. Og sjelden har jeg følt større ubehag ved å ta bilder - fordi selv et stille kamera gir fra seg lyd.
Y24A1373
Y24A1364
Y24A1388
På den annen side: Det var nødvendig for at du skulle få se disse bildene. Og kanskje angre på at du ikke var der (hvis du hadde sjansen)...
 For det ofte sånn. At man tror man har det travelt. Så travelt at man ikke får tid til å få med seg det som skjer. Av konserter, teater, loppemarked, utstillinger, sportsarrangement mm. Og så synes man at det ikke skjer noe her jeg bor.
Jeg tror det skjer mer enn du tror. Det handler bare om å ta seg tid.
Vil du se og høre litt fra forestillingen? Da kan du se og høre denne opplastingen fra forestillingen - utført av Lars Jones.

http://youtu.be/tO0_5a0C28s

Takk for øyeblikket, karer.

Jeg har ett ønske. At dere fortsetter samarbeidet. Dette var simpelthen for flott til å bli et engangsprosjekt.