Se opp, nå kommer vikingene til Lofoten

Flammer, musikk og muligheter til å treffe blink

Det er klart for ny vikingfestival i Lofoten.                      Alle foto: Kjell Ove Storvik

(Odd Roar Lange): Liker du spennende historie, en reise i tid, fargerike scener og fantastisk natur? Da bør du legge turen til Borg i Lofoten i august.
Den 9. – 13. august 2017 arrangeres nemlig den årlige vikingfestivalen ved Lofotr Vikingmuseum. Blant nyhetene i år er stadig flere og flere aktiviteter for barna, comeback for den populære duoen Fenja og Menja, den svenske historiefortelleren Jerker Fahlström, og et splitter nytt fightershow.

I fem dager i august møtes vikinger fra mange land på Borg i Lofoten. Vikingene spesialiserer seg på både aktiviteter og håndverk om hørte vikingtiden til, blant annet bueskyting, gjøgling, lærarbeid, smiing og tekstilarbeid, skriver Lofotr i en pressemelding
Disse aktivitetene kan festivalgjestene se og ikke minst – delta i selv.

Aktiviteter for barn

Årets festival har hentet inn Ben Clarke hele veien fra England. Hjemme i øyriket driver Ben et firma som reiser rundt på skolene og har vikingdager for barna. Han har mange morsomme aktiviteter på lur, og kommer til å bidra til at årets festival, blir en barna sent vil glemme. I tillegg er museets vanlige aktiviteter åpne, og det kommer blant annet til å bli bueskytterkonkurranse for barna, samt Fenja og Menjas populære vikingsti og forestillinger, og Kjell Braathens fantastiske engasjement og fortellerglede i hans foredrag om musikk i vikingtiden.

Workshops og kurs for voksne.

Det kommer til å være en rekke kurs og workshops gjennom hele festivalen, ved den dyktige tekstil og håndtvertksformidleren Kristin Nordeng, fra Ravn Formidling.
Gruppa Skaltadal stiller i år også med helt ny forestilling. Dette blir et annerledes, spektakulært og morsomt fightershow, som i år spisser rundt historiene om den beryktede høvdingen Raud den Rame fra Salten.

Flammeshow

Trúdr gjøglertrupp holder etter mørkets frambrudd sitt spektakulære flammeshow utenfor Høvdinghuset. Dette skjer fredag kl 23.00.

— Jerker er en svensk skuespiller, regissør og historieforteller av et sjeldent kaliber, og vi er glade og stolte for at han i år tar turen til vår festival. Med sin forestilling «Om guder, helter og småfolk» kommer han til å trollbinde publikum, og dra dem inn i sin verden, 1000 år tilbake i tid, skriver festivalarrangøren.