Vil du sitte på? Her er nettstedet for deg

bilde-kopi-2.jpg

Nå kan du spleise på den neste bilturen.

Dra på tur. Sitt på med en annen. Foto: Odd Roar Lange

 

Du trenger ikke ha egen bil for å komme deg til ditt neste reisemål. Nå har Nordens største samkjøringstjeneste kommer til Norge. Det er nettstedet gomore.no som tilbyr sjåfører og passasjerer å spleise på reisen.

Og i en presemelding forteller de følgende: Finn eller tilby skyss online og del på drivstoffkostnadene med andre som skal samme vei, samtidig som du skåner miljøet. Nordens største samkjøringstjeneste, GoMore, med mer enn 130 000 brukere har nettopp ankommet Norge.

Du skal reise fra Oslo til Kristiansand, men denne gangen blir turen både billigere og mer fleksibel enn med det offentlige. Den blir sannsynligvis også mer interessant siden du deler bil med personer du ikke kjenner fra før. Dere har funnet hverandre gjennom det sosiale nettverket GoMore.no, og bestemt dere for å kjøre i samme bil for å spare tid og penger.

”I starten var det spesielt studenter og pendlere som brukte siden mest, men med tiden har reisemulighetene økt, og nå har vi alle typer brukere som finner fram til hverandre via vårt system,” sier Matias Dalsgaard, gründeren av GoMore. Han forklarer at høye bensinpriser og lite fleksible buss- og togtider har bidratt til populariteten i Danmark. Derfor regner han med at samkjøring vil bli populært også i Norge.

Samkjøring skåner miljøet Samkjøring er ikke bare fordelaktig for brukernes økonomi, men også for miljøet. Antall biler på veiene minskes av at de fylles opp bedre, forklarer Matias Dalsgaard. Noe de for eksempel vil kunne dra nytte av i Bergen*, som i 2010 var Europas mest forurensede by – og hvor det forventes at trafikken vil øke med 40% innen 2020.  

”Når flere velger å kjøre sammen utnyttes bilenes kapasitet mye bedre. Hvor ofte ser man ikke biler med kun sjåføren bak rattet og resten av setene tomme?” sier initiativtakeren bak GoMore, som ser frem til å tilby nordmenn billig og bærekraftig samkjøring.

Slik bruker du GoMore

1. Gå til GoMore.no for å tilby eller finne skyss

2. Inntast fra- og til-destinasjon, f.eks. fra Oslo til Kristiansand

3. Finn passasjerer eller sjåfører som skal samme vei

4. Booking og betaling skjer online 

Om GoMore GoMore er Nordens største portal for privat samkjøring. Den bærekraftige bevegelsen ble startet av danske studenter i 2005. Fler enn 130 000 brukere møtes på GoMores nettsider for å arrangere billig og miljøvennlig transport. På en vanlig helg reiser mellom 1 500 og 2 000 skandinaver med GoMore.

Denne bloggposten er basert på pressemeldingen. Jeg har ikke testet GoMore ennå.