Vinterparken - rett og slett til å spise opp

Svært mange norske sommerattraksjoner stenger om vinteren. Det er dumt. For det går an å gjøre dem til vinterreisemål - som Vinterparken i Lillehammer. Og, da blir det fristende med en real godbit.

Voksne stopper opp, nyter synet og tar gjerne opp mobiltelefonen for å ta et fotominne. Noen barn tumler nysgjerrige omkring og tester de reinsdyrskinnkledde sengene. Men en liten jente rett og slett ikke klarer å styre seg. Hun må rett og slett smake litt på iskunsten i Iskapellet i Vinterparken i Lillehammer.

Hunderfossen Familiepark skifter aktiviter, form og farge når det blir vinter. Og åpner portene. Det er kjempebra. Selv når minusgradene uteblir og det er regn i lufta så er tre timer i Vinterparken underholdende og aktiviserende.

Parken er åpen fra klokka 17.00 til 20.00 fra 11. februar til 3. mars. (I tillegg til private arrangement og bestillinger)

I snøhotellet finner du både kapell og isbar, og du kan sove i hotellet om du ønsker det. Jeg har tidligere sovet i hotellet sammen med små barn. Det fungerer meget godt.

For tretimersbesøket finnes det ulike aktiviteter i forhold til barnas alder: Hestesledekjøring, snoscooterkjøring, iglooer med ballrom, Blacklight dukketeater,  eventurslottet (også åpent sommerstid), snørafting, Trollskogen (spennende),  isbowling, radiobiler (liten bane), Trollfallet og flere andre aktiviteter.

Denne helga holder iskunstner Peder Istad og fire av hans kolleger på å bygge ferdig et eventyrslott i is. Mandag åpner utstillingen i parken. Det er bare å glede seg.

PS: Synes du det er for lite spenning på bakken kan du også besøke høydeparken. Blå og grønn løype i høydeparken er inkludert i dagskortet. Vil du prøve rød løype koster det 100 kroner ekstra per person. (PS anders og høydegrense)

Priser:

Barn under 90 cm gratis

90-120 cm kr 50

120-140 cm kr 155

Fra 140 cm kr 195