Dette kan være den perfekte trillesekken

Dette kan være den perfekte trillesekken

Kan jakten på ditt nye reisefølge være over med denne?

Butikksjef Raymond Haase ved Nomaden i Oslo.                                Foto: Odd Roar Lange

Jeg reiser mer enn mange, til flere ulike reisemål enn de fleste jeg kjenner. Men hva skal jeg pakke med meg, og hva skal jeg pakke det i?

Jeg har prøvd det meste - og bommet så det smeller i veggene. Både med å ta med for lite og å ta med for mye. Jeg jakter fortsatt på den perfekte "reisebagen" - både den som går som innsjekket bagasje, og den som går som håndbagasje

Dette kan være den jeg leter etter når det gjelder å pakke innsjekket bagasje. 

Store og gode hjul er viktig for en god trillesekk.        Foto: Odd Roar Lange

- Dette er trillesekken jeg ville valgt, sier reiseekspert Raymon Haase i Nomaden i Oslo. Haase har reise mye, testet mange produkter og kjenner godt til Osprey Sojourn 80, som er blitt hans favoritt.

Osprey Sojourn 80.                                                Foto: Produsenten

Dropper sekken

- Veldig mange som kommer inn i butikken har en tanke om at de skal kjøpe seg en sekk. Det er litt backpacker-svung over det. Men i realiteten skal de ikke bære sekken i noen vesentlig grad i det hele tatt. De trenger noe de kan trille, og noe som har gode og store hjul. Dette er et produkt som har dette, sier Haase, som er butikksjef i reisebutikken.

Justerer størrelsen

- Jeg har prøvd modellen som er mindre, som har 60 liters volum. For meg ble det litt for lite, men begge har et godt bæresystem som skjules under en klaff når det ikke er i bruk. Et ekstra pluss for godt avstivede sider gjør at sekken ikke faller sammen om det er lite oppi - og for strammestropper lar deg komprimere sekken når du ikke fyller den helt opp.  Trillesekken veier 1,5 kilo mer enn en vanlig sekk, men dersom det er ok så bør du absolutt velge denne, mener butikksjefen.

Et viktig punkt når det gjelder garantien: 
- Osprey har livstidsgaranti når det gjelder fabrikasjonsfeil og svakheter ved trillesekken. 
Vanlig slitasje dekkes ikke av garantien og skulle bagasjen bli skadet under transport på for eksempel fly, er dette transportselskapets ansvar og du bør ta det opp med dem med en gang. Helst før du forlater flyplassen, sier Raymon Haase.

Veilende pris på trillesekken er kr 2599.

Vil du teste den?

Vi skal teste Osprey Sojourn 80. Skriv i kommentarfeltet dersom du vil være i testpanelet. Skriv hvorfor vi skal velge deg som tester.

En perfekt shoppingguide til Paris

En perfekt shoppingguide til Paris

Norwegian på listen over verdens dårligste flyselskap

Norwegian på listen over verdens dårligste flyselskap