Nå: Ikonisk Norgesfilm til finalen i Cannes

Nå: Ikonisk Norgesfilm til finalen i Cannes

Grim og Sven-Erik til filmfinale med spektakulære bilder fra Turist-Norge 

(Odd Roar Lange): Filmen Iconic Norway, som til nå er sett av flere millioner seere over hele verden, er blant vinnerne i årets Cannes Corporate Media & TV Award
Om det blir gull, sølv eller bronse på den flotte norske filmen er foreløpig ikke kjent. Dette blir klart i Cannes 27. og 28. september i år. 
Filmen er i finalen i klassen Best Camera for Turistfilmer og kåringen skjer i år for 8. gang. 

Filmen er laget av fotografene Grim Berge og Sven-Erik Knoff og har fått oppmerksomhet over hele verden. I sommer er duoen i gang med å lage en «oppfølgerfilm» og filmer Norge fra sør til nord i løpet av en flere uker lang turné.

Sven-Erik Knoff (tv) og Grim Berge står bak Natural Light Earth og filmen Iconic Norway. 

Dette er Iconic Norway

I samarbeid med Visit Norway reiste Grim Berge og Sven-Erik Knoff fra Lofoten til Kristiansand på 40 dager, med kameraer som filmet både høyt og lavt.

Byer som Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand er portrettert i filmen, men for bergenseren Berge er det ikke noen tvil om hva som er favorittstedet.

Les mer: Denne filmen fra fikk nordmenn til å gråte

— Av patriotiske grunner er byen som skiller seg mest ut, Bergen, men jeg synes at alle stedene har sin unike sjarm. Noen er mer overveldende enn andre, mens andre har en mer stille skjønnhet. Det finnes forskjellige typer styrker ved de ulike stedene, sier Grim Berge til Dagbladet.

— Vi er helt skjelvne. Dette er helt fantastisk, sier fotografene Grim Berge og Sven-Erik Knoff til Thetravelinspector.no etter at filmfestivalarrangøren la ut en oversikt over finalistene på sin nettside.

Finalister som den 27. september får enten gull, svart eller blå delfin blir invitert til finalen og gallamiddagen den 28. september. 

Ny kåring

I dag er det også blitt kjent at filmen har vunnet en av prisene i Zagreb Tourfilm Festival 2017. Festivalen arrangeres i Kroatia 13.-15. september. Prisutdelingen skjer i Esplanade Hotel med mer enn 150 gjester fra hele verden. Det er foreløpig ikke kjent hvilken pris filmen har vunnet i denne kåringen.  

Dette er det farligste du kan gjøre på flyet

Dette er det farligste du kan gjøre på flyet

Unnslipper du å bli forelsket her, så er det ren flaks

Unnslipper du å bli forelsket her, så er det ren flaks