Toppsjef er ferdig - Og nå vil Hurtigruten ha ny administrende direktør

Starten jakten - se utlysingen her

Hurtigruten vil skille kystfarten ytterligere fra cruisedelen.       Foto: Odd Roar Lange

Hurtigruten vil skille kystfarten ytterligere fra cruisedelen. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Konserndirektøren for maritime operasjoner, Bent Martini, er ferdig i Hurtigruten. Det opplyser Hurtigruten til Nordlys. Bent Martini forlater jobben etter dramaet omkring MS «Roald Amundsen» og civd-19-situasjonen tidligere i høst. Bent Martini skal i følge granskingsrapporten som Hurtigruten selv har lagt frem, ha hevdet at konsernsjef Daniel Skjeldam stod bak press.

«COO Bent Martini og Hurtigruten er enige om at Martini skal fratre sin stilling som COO og administrerende direktør og styreleder for Hurtigruten Cruise AS med permanent virkning fra og med 9. oktober 2020, og at hans arbeidsforhold opphører 6. november 2020.» skriver avisa Nordlys (artikkelen krever innlogging).

Ny sjef

Samtidig har Hurtigrutens ledelse har bestemt seg. Nå vil de gjøre skillet mellom kystruten fra Bergen til Kirkenes og den rene ekspedisjonsorganisasjonen tydeligere. Og i denne forbindelse har de startet jakten på en ny administrerende direktør. Asta Lassesen er direktør for cruisedelen, som heter Hurtigruten Expedition.
Mens det er kystrutedelen Hurtigruten Norge den nye direktøren får ansvaret for, når Hurtigruten går for store endringer. Og det er rekrutteringsfirmaet Panamera IMD som har fått i oppdrag å finne den nye sjefen. Du kan lese annonseteksten her:

Dette leter etter

Gjennom snart 130 år har Hurtigruten skapt en av Norges sterkeste merkevarer. På 2500 nautiske mil langs norskekysten seiler et transport- og reiselivskonsept det ikke finnes maken til noe sted i verden. Hurtigruten Group skal fremover skape fremtiden gjennom tre unike tilbud innen opplevelsesturisme: Norskekysten, ekspedisjonscruise og landbaserte opplevelser.

Hurtigruten Group etablerer derfor en helt ny enhet, Hurtigruten Norge. Med sine syv kystskip, 1000 medarbeidere og 400.000 årlige gjester og hundrevis av samarbeidspartnere langs hele kysten, vil Hurtigruten Norge omsette for rundt tre milliarder kroner og ta rutetrafikken Bergen – Kirkenes inn i fremtiden.
Og nå søker Hurtigruten etter en administrerende direktør for Hurtigruten Norge. Personen skal ha egenskapene: Entusiastisk - Visjonær – Handlekraftig
Har du lederegenskapene og personligheten som skal til for å videreutvikle den ikoniske merkevaren, skape de unike opplevelsene og lede nye Hurtigruten Norge? Brenner du like mye som oss for bærekraft, sikkerhet, mennesker, lokalsamfunn og global vekst? Brenner du for like muligheter og utvikling for alle? Vil du videreutvikle det unike produktet og den unike posisjonen på norskekysten?

Inn i konserledelsen

Administrerende direktør i Hurtigruten Norge blir en del av konsernledelsen i Hurtigruten Group. Hun eller han har ansvaret for å ta vare på det beste fra historien og samtidig skape noe nytt og unikt for fremtiden i et globalt reiselivskonsern.
Som operasjonen og produktet den har ansvar for, er stillingen unik i verdenssammenheng, og vil innebære fullt resultatansvar for enheten. Vi forventer derfor at du setter høye krav til deg selv og omgivelsene, er entusiastisk, visjonær og handlekraftig - og fokusert på å skape resultater gjennom motiverte medarbeidere og fornøyde gjester, skriver Panarema IMD.

Dette er teamet i toppen

I tillegg til konsernsjef Daniel Skjeldam, består konsernledelsen i Hurtigruten Group av Asta Lassesen (administrerende direktør Hurtigruten Expeditions), Torleif Ernstsen (konserndirektør finans), Ole-Marius Moe-Helgesen (konserndirektør digital og HR), Stine Steffensen Børke (konserndirektør salg og markedsføring), samt den ubesatte stillingen som administrerende direktør Hurtigruten Norge.