Kjøpte kaffe til 43 kr - ga 100 000 kroner i tips

Les den helt spesielle kaféhistorien

100 000 kroner til den hyggelige Vespa & Humla kafe på Grünerløkka.   Foto: Vespa & Humla

100 000 kroner til den hyggelige Vespa & Humla kafe på Grünerløkka. Foto: Vespa & Humla

(ODD ROAR LANGE): Noen kafégjester er mer spesielle enn andre. Og dette gjesten er virkelig noe for seg selv. For hva sier du til å betale 100 000 kroner i tips etter en kaffekopp til 43 kroner?
Her er den helt spesielle historien. Som starter i påskeuka, da innbyggerne på Grünerløkka våknet til at en rekke kafeer og restauranter i bydelen i løpet av natta hadde fått et helt spesielt oppslag på døra.
En ukjent person utlovet 100 000 kroner til en restaurant, kafé eller bar som går med underskudd i den vanskelige pandemitiden. Det burde være nok steder å velge mellom, og de som hadde et tips skulle sende dette til den oppgitt instagramkontoen @100000tips

Raus nabo betalte 100 043 kroner for en kopp kaffe.                               Foto: Vespa og Humla

Raus nabo betalte 100 043 kroner for en kopp kaffe. Foto: Vespa og Humla

Klikk på bildene for å se dem i større format (Foto: Odd Roar Lange)

I dag ble det klart hvem som var den heldige vinneren. Da den populære kafeen Vespa og Humla i Københavngata kunne fortelle sine facebookfølgere at de var den heldige mottakeren av 100 000 kroner.
For å få overført beløpet har den uvanlig snille giveren vært innom og fått kjøpe en kopp take-away-kaffe. Prisen for denne var 43 kroner.
Deretter tilføyde den gavmilde og i første omgang ukjente «Grünerløkkabeboeren» til utrolige 100 000 kroner i gave. (Hvem som er giveren avsløres nederst i artikkelen)
Og dette kommer garantert godt med for den fortsatt pandemistengte kafeen, som tidligere i vinter la ut følgende bønn:
Vespa og Humla har så langt klart å holde det gående. Men med denne nedstengingen så henger alt i en veldig tynn tråd.
Vespa og Humla startet som Café Vespa i 2008. I 2015 utvidet vi og ble Vespa og Humla. Noen eiere solgte seg ut og andre kjøpte seg inn. Det tok oss flere år å finne nøkkelen og 2019 var endelig et godt år. Så kom 2020. Vi har klart oss så langt med god hjelp fra våre stamgjester og nye gjester . Men nå sliter vi virkelig, vi hadde ikke bedt om dette hvis det ikke var alvor.

Hjelpen kom altså på uventet vis etter at et tidligere i vinter ble gjennomført en vellykket innsamling via nettsiden bidra.no.

Slike plakater ble hengt opp rundt om på Grünerløkka i påsken. Foto: Odd Roar Lange

Slike plakater ble hengt opp rundt om på Grünerløkka i påsken. Foto: Odd Roar Lange

Glede i lokalene

«Wow! Dette er helt crazy bananas! Vi er målløse og helt overveldet over denne fantastiske nyheten.Tusen tusen tusen hjertelig takk til alle dere som sendte inn tips, dette rører vårs dypt inn i hjerterota.
Til initiativtaker @100000tips det dere gjør for nabolaget er uvurderlig i disse tider!
Vi er utrolig takknemlig og dette er ekstremt sjenerøst av dere.
Med denne tipsen vil vi piffe opp uteserveringa og gjøre Vespa enda bedre til ære for alle dere som henger hos vårs. Grazie Mille»

Dette skriver innehaveren av Vespa og Humla på sin Facebookvegg tirsdag kveld.
Det er bare å gratulere med fortjente penger - og trolig årets mest spesielle kafehistorie.

OPPdaterting: Dette er den hemmelige gjesten

Den hemmelige gjesten var ikke en «vanlig person» men et kreativt og positivt stunt fra bedriften Mills AS som har opprinnelse og lokaliteter på Grünerløkka. De ga 100.000,- til Vespa & Humla og 25.000,- til Retrolykke kaffebar, SKAAL Matbar, FUTUR Store og Oslovelo
I tillegg har Mills kjøpt inn gavekort pålydende 25.000,- fra Bass, Ostebutikken og Dr. Kneipps forteller Visit Løkka.

og Skaal Matbar