Burde nordmenn få reise til Sverige når de ikke en gang klarer dette?

Nå skaper de kjempetrøbbel for alle andre

Velkommen til Sverige - men sett deg inn i reisereglene før du drar.   Foto: Odd Roar Lange

Velkommen til Sverige - men sett deg inn i reisereglene før du drar. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Nordmenn som har vært på besøk i Sverige har havnet i kjempelange køer på hjemveien. Ved grensestasjonen på Svinesund var det mandag kveld fire til fem timers ventetid, og årsaken er like enkel som den er overraskende.

Dette må du gjøre

Uavhengig av om man har grønt vaksinepass eller ikke så skal nemlig alle som ankommer Norge skal før innreise registrere seg på entrynorway.no.
Her skal man fylle ut alle opplysninger som er nødvendige for å sikre etterlevelsen av karanteneplikten, styrke smittevernarbeidet og bidra til bedre smitteoppsporing.

Nå opplever grensepolitiet hundrevis av nordmenn som kommer til grensa uten å ha fylt ut skjemaet på forhånd. Dette skaper kilometerlange køer på svensk side, både av nordmenn som har fylt ut dokumentet og av dem som ikke skjønner hvilket skjema politiet og tollerne snakker om.

Det betyr at også nyttetrafikken til Norge blir forsinket i timesvis.

Når ingenting nytter

Enten må nordmenn på harryhandel ta seg sammen, ellers bør de ilegges et gebyr som svir for dem som kommer til kontrollpunktet uten skjema. Og gebyret må svi, slik at det mer enn spiser opp det som er spart ved godisbutikken, systembolaget og fleskedisken.
Spørsmålet mange stiller seg er er om de burde fått reise til Sverige når de ikke en gang klarer å få med seg hvilke regler som gjelder for grensepasseringen på hjemreisen?
Og er du fortsatt i tvil: Les dette