På dette hotellet skal livet aldri bli kjedelig

De fulgte hotelldrømmen og bygde sitt afrikanske paradis i Danmark

Velkommen til The Falcon Hotel på Bornholm.                                                   Foto: Odd Roar Lange

Velkommen til The Falcon Hotel på Bornholm. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Danskene har sine populære badehotell langs hele kysten og på mange av sine vakre øyer. Men da Mette Tiensuu og Martin Ramstrup skulle overta den gamle Sandvig badehotell på Bornholm ville de gjøre noe helt annet.

En afrikansk drøm

De to startet med en vill idé om å hente en bit av Afrika til Danmark, og endte med at de ble kjærester. Og så fortsatte det med tusenvis av arbeidstimer - med både egeninnsats og profesjonelle hender og hoder på laget.
Og nå står The Falcon Hotel frem i ny og spennende prakt. Et hotell helt utenom det vanlige og noe for kresne hotellgjester som vil ha noe ekstra.
-Vi ønsket å bygge noe helt annet enn et hotell i nordiske lyse farger. Men med afrikansk inspirasjon i alle rom.
Noen vil kanskje synes det er for mye av det gode. Men ta deg tid til å finne ut hvorfor det er blitt sånn. Det er gjerne en historie bak, sier Mette Tiensuu - som har hatt en finger med i spillet, helt ned til de minste detaljer i alle rom.

Bryr seg ikke om stjerner

-For meg er et boutiquehotell den perfekte setting for eventyr fordi det summer av mennesker, historier, atmosfære og personlighet. De tradisjonelle hotellstjernene bryr jeg meg ikke om. Det er i sprekkene sjelen skjuler seg. Derfor vokter jeg dem her på The Falcon Hotel, sier hotelldirektør Mette Tiensuu til Thetravelinspector.no og viser frem mange av hotellets unike skatter.

Rommene er unike og ligger både i gjestehuset, hagehuset og i hovedbygget. Og hotellrommene er i ånden til den danske forfatteren Karen Blixen.

Det høre til sjeldenheten at jeg leser alt som er å finne på et hotells nettside. Men The Falcon Hotels hjemmeside tente ny reiselyst - og jeg har lest den i sin helhet.
Du kan gjøre det samme her hvis du vil.
I hovedhuset ligger også Savanna Suite og Darwins Nest. Rom som lokker gjestene til seg, dersom gjesten har lyst til å la kroppen og hodet hvile - med en cocktail, en kaffe, en bok eller en hyggelig prat. Eller kanskje ingenting.

Klikk på bildene for å se dem i større format - Alle foto: Odd Roar Lange

Mitt første møte med The Falcon

Min gode danske venn og ekspert på hoteller, Mai Kappenberger, var den som tipset meg om The Falcon Hotel.
Med begeistring fortalte hun om transformasjonen fra Sandvig Hotel til The Falcon Hotel.
Jeg lot meg friste til et besøk i juni. Og ble overveldet. Jeg har sett hundrevis, for ikke å snakke om tusenvis av hotell gjennom mine over 30 år som reisejournalist.
Men The Falcon Hotel ble en overraskelse - på den gode måten.
Hotellet virker godt gjennomført og med en grunntanke som eierne har vært tro mot hele vegen.
The Falcon Hotel er neppe et førstevalg for dem som bare skal sove en natt og deretter reise raskt videre. Men for dem som vi bo på hotellet og reise derfra etter noen dager med mange gode minner.
Da er hotellet et riktig godt valg.

Dra til Bornholm

Og for nordmenn som vil ha en ferie til en spennende øy med god lokalmat og -drikke, små spennende restauranter, hyggelig butikker og et godt utvalg av aktiviteter. Da er Bornholm, ferieøya som ligger rett syd for den svenske byen Ystad, et særdeles godt valg.
Du kan reise til Bornholm på flere måter fra Norge.
Med bil eller tog gjennom Sverige og til Ystad og deretter med Bornholmbåden til Rønne.
Eller med buss eller bil fra København til Ystad og over til Rønne. Eller med fly via København og deretter med DAT til Rønne.
Jeg har hatt gleden av å besøke Bornholm en rekke ganger de siste ti årene. Og reiser tilbake på en ukes reportasjetur i uke 35/21. Det kommer flere reportasjer som forhåpentlig kan friste deg til å legge turen til den vakre ferieøya Bornholm.

Dra hit i høst

Hvorfor reiser man hit om høsten?
I siste halvdel av uke 35 arrangeres årets utgave av matfestivalen Kulinarisk Ø.
Og i halvannen uke, fra 17. 26. september gjennomføres årets Kulturuke.
Bornholm er en klippeøy i den sydlige delen av Østersjøen og dette gjør at den holder godt på solvarmen og sommervarmen utover høsten. Noe som igjen fører til at badetemperaturen holder seg høy overraskende lenge.
Og med fortsatt usikre tider med tanke på koronapandemien kan det være lurt å velge et høstferiemål som ikke er alt for langt unna Norge, og dermed med muligheter til å reise hjem dersom det skulle bli behov.

Skjermbilde 2021-08-17 kl. 19.53.18.png