Dette ble sommerens fineste opplevelse

Kistefos og Hadeland Glassverk har det lille store ekstra

Utstillingen Monet & Friends i Hadeland Glassverk er virkelig verd et besøk.

Utstillingen Monet & Friends i Hadeland Glassverk er virkelig verd et besøk.

(ODD ROAR LANGE): Det er ikke lett å rangere hvilke sommeropplevelser som har vært de beste. Men, det er ikke til å komme unna at den ganske glemte turistdestinasjon Jevnaker på Hadeland har levert to på aller øverste hylle.

Hit bør du dra

Dersom du befinner deg i Osloområdet i tiden frem til 26. september (2021) bør du få med deg en virkelig imponerende attraksjon en times kjøring nord for hovedstaden. Ved Hadeland Glassverk på Jevnaker presenterer de denne sommeren og tidlighøsten utstillingen «Monet & Friends - Life, light and colour.». En digital utstilling som du ikke kommer til å angre ett eneste sekund på at du fikk med deg.

Klikk på bildene for å se dem i stort format - Alle foto: Odd Roar Lange

Betatt av kunsten

Det er simpelthen umulig å ikke la seg begeistre av utstillingen som har gått sin seiersgang fra land til land, og som denne sommeren er i Norge. Lyd, lys, farger og klassisk musikk i en herlig komposisjon møter deg når du kommer opp i øverste etasje og Galleri 2 ved Hadeland Glassverk.
Du kan enten stå eller sitte i ro og betrakte utstillingen fra ett sted, eller bevege deg rundt i selve utstillingen.
Rett og slett la deg flyte med og bli begeistret.
Dette skriver Hadeland Glassverk om utstillingen:
Opplev det 19. århundre gjennom øynene til Monet og andre store impresjonistiske malere. Monet & Friends - Life, Light & Colour er en digital opplevelse som engasjerer barn så vel som voksne.
Dette er ingen vanlig kunstutstilling. Impresjonistenes verk har blitt vist og beundret over hele verden i nesten to hundre år, men aldri tidligere har de blitt vist på denne måten. Maleriene blir levende når du går inn i galleriet – en opplevelse som er både fortryllende, underholdende og lærerik. Kunstnere som er representert i utstillingen, er blant andre Claude Monet, Camille Pissarro, Pierre-Auguste Renoir, Paul Cézanne og Edgar Dega.
Denne utstillingen er en digital kunstopplevelse. - Bilder i stort format som vises ved bruk moderne av Sensory 4-teknologi der stemningsfull klassisk musikk akkompagnerer flere av verdens vakreste og mest betydningsfulle malerier.

Utstillingen er åpen alle dager
Mandag-fredag: 10-16
Lørdag: 11-17
Søndag: 11-17
Billettpriser:
Voksen 190,-
Barn/honnør 155,-
Familiebillett 600,- (2 voksne/3 barn)

Billetter kan kjøpes på Hadeland Glassverk og på Ticketmaster.

Kistefos venter

Bare en kort biltur unna ligger det som ble fjorårets store snakkis i Reiselivs-Norge: Kistefosmuseet der de har gjort kunst ut av industri. Det gamle tresliperiet ved Randselva stod ferdig i 1889. Ingen kunne den gang forestille seg hva sønnesønnen til Anders Sveaas skulle klare å forvandle tresliperiet til 130 år senere.
Og etter en formidabel mottagelse etter åpningen av The Twist har museet i år utvidet og videreforedlet produktet til at det skal være i stand til å gi alle besøkende en god opplevelse.
For mange er utstillingslokalet The Twist det mest kjente. Men her er så mye, mye mer.
Og å tilbringe en dag på museet (ja, du trenger en dag) er en sammenhengende strøm av undring, forundring og begeistring.
Jeg vil sterkt anbefale at man leser seg litt opp på forhånd, for å få enda mer ut av besøket. Les gjerne boka Kistefos av Hatje Cantz - eller kjøp deg den på museumsbutikken slik at du kan forlenge opplevelsen i måneder og år fremover.
Skulpturer og installasjoner dukker opp der du minst aner det, inne i de dype Hadelandsskogene.
Kistefosbesøket ble absolutt et av sommerens høydepunkt. Få med deg et besøk dersom du har mulighet.

Klikk på bildene for å se dem i større format - Alle foto: Odd Roar Lange

Ny innstallasjon

Jeg var på Kistefosmuseet i juli. Og dette er kommet til i ettertid:
Ida Ekblad er en av Norges mest anerkjente samtidskunstnere og vi er stolte av å kunne presentere et nytt og stedsspesifikt verk av henne i skulpturparken. Verket, A DEADLY SLUMBER OF ALL FORCES, 2021, er plassert i terrenget utenfor The Twist etter kunstnerens eget ønske.
Den monumentale skulpturen er malt for hånd og den største og viktigste skulpturen av kunstneren til nå. Skulpturen vil være tilgjengelig for publikum fra og med 19. august.
Les mer om det nye verket!

Fakta:

Sesongen 2021 varer fra 23. mai til 17. oktober
Åpent tirsdag til søndag 10.00 til 17.00
Billetter kjøpes ved inngangene.
Priser:

  • Voksen, 180,-

  • Barn t.o.m. 16 år, Gratis

  • Senior/Student, 150,-

  • Kistefos Medlem Voksen, 500,-

  • Kistefos Medlem UNG (opp til 25 år), 400,-

  • Kistefos Medlem Senior, 400,-

Billetter kan kjøpes ved inngangene, i en av billettautomatene eller via Vipps. Du trenger ikke forhåndskjøpe billetter. Områdebillett utenfor åpningstid/sesong 100,-