Test: Det er fortsatt byens beste restaurant

Slippen på bryggekanten leverer varene og de gode opplevelsene

Restaurant Slippen i Fredrikstad holder fortsatt ledelsen. Alle foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Sommeren 2020 var jeg tilbake i Fredrikstad, etter at det hadde gått over 20 år siden forrige gang. Besøket i den rød/hvite fotballbyen ved Glomma sommeren 2020 inneholdt også en matopplevelse på Restaurant Slippen på Kråkerøysiden av elva. Det var en solid opptur. Fredrikstad, som var mer kjent som utelivsby enn som fine-dining-by hadde virkelig fått et serveringssted de kunne være oppriktig stolt av.

Har de beholdt kvaliteten?

I tiden som har gått siden juli 2020 er jeg i Fredrikstad med svært jevne mellomrom. Allikevel har det gått for lang tid mellom hvert besøk på Restaurant Slippen.
I påskeuka var det imidlertid klart for et gjensyn. Og det ble et hyggelig lunsjgjensyn med restauranten. Hadde de klart å beholde posisjonen som byens beste restaurant etter at det har åpnet flere konkurrenter i Fredrikstad sentrum?

Gode ansatte

Restaurant Slippen har klart det mange andre ikke klarer, å bli en arbeidsplass for servitører og kjøkken som sørger for at restaurantbesøket sørger for at man føler seg ønsket hjertelig velkommen inn.
Med en hyggelig hovmester og servitør ved døra som henger gjestenes ytterklær på plass i skjermede garderobeskap og detter følger deg inn med et smil og korrekt service.
Vi fikk velge bord med utsikt helt ved kaikanten og ble deretter raskt presentert for menyen, inklusiv muntlig overlevering på hva som er «dagens fangst».
Gode steder kjennetegnes alltid av gode ansatte. Restaurant Slippen har lykkes med dette.

Enkelt og veldig godt

Etter et glass André Clouet Silver Brut champagne (kr 225) valgte vi husets fiskesuppe til hovedrett. Denne var en meget godt balansert suppe med gode biter av skrei, uer, piggvar, blåskjell og reker samt grønnsaker (kr 312.-). Med hjemmelaget grovbrød og grovt flatbrød ble det et riktig godt måltid.
Til suppa, et glass Lagar de Cervera (kr 150)
Siden dette var en enkel påskelunsj så ble det hoppet pent over desserten denne gangen. Vi tar den heller ved en annen anledning.

Kreativ sjokoladeløsning

Vi gikk i stedet direkte til kaffen, og ledsaget Americano-bestillingen med et spørsmål om de hadde en enkel konfekt eller sjokolade til kaffen?
Det lot seg ordne på et overraskende og kreativt vis.
Jeg er (nesten) hundre prosent sikker på at vi fikk servert deler av de ansattes eget påskeegg. De ofret seg for gjestene.
Det var nemlig fine sjokoladebiter fra en typisk påskemarsipan-mix fra en dagligvarebutikk.
Noen vil sikkert oppleve det som negativt. Jeg ser på det utelukkende som godt ment og som et velment valg for å tilfredsstille gjestenes ønske.

SØTT: Det er ikke lokalprodusert - men veldig godt ment. Foto: Odd Roar Lange

Lokale leverandører

Det finnes to sorter servitører: Den som sier nei før de har forsøkt, og den som klarer å finne en løsning selv om den ikke står på menyen.
Løsningen kan gjerne - for vårt neste besøk - være en hjemmelaget konfekt/sjokolade fra ChocoLoco. La det være lokale leverandører der det er mulig.
Er det mulig å levere en lunsjopplevelse utenom det vanlige når man kun skal ha et enkelt måltid?
Ja, definitivt.
Og det er nettopp det de klarer på Restaurant Slippen. Et sted som fortsatt markedsfører seg som beste fisk- og sjømatrestaurant i Norge (selv om det er ni år siden kåringen).
Med mat og vertskapsrolle over det forventede, i hyggelige omgivelser, med fyr på peisen og et sted som setter pris på gjestene sine.
Restaurant Slippen er fortsatt Fredrikstads beste restaurant for dem som ønsker det lille ekstra.

STEMNING: Det er fyr på peisen, og peisen er dekorert med fliser som bærer navnet til lokale skip fra en svunnen tid. Foto: Odd Roar Lange

Fakta

Restaurant Slippen i Fredrikstad prikker inn en toppkarakter. Det enkle og gode er ofte det absolutt aller beste.

Restaurant Slippen
Adresse: Verkstedveien 12, 1671 Kråkerøy
Telefon: +47 99 46 99 88
Epost: post@restaurantslippen.no
Facebook: /restaurantslippen
Instagram: @restaurantslippen

Åpningstider

Tirsdag-torsdag 16.00
Fredag-lørdag 12.00
Søndag 14.00
Mandag stengt.
Fra 21. mai: åpent for lunsj hele uka.

10 språkperler fra Fredrikstad

  • Nerænte; Østfolding; eks. er'u nerænte eller?

  • Knøøtn; adj.s; gjerrig

  • Møørle; verb, sv.; spise, døtte inn i hue, eks. Du månte møørle kjøttpålegg!

  • Pærlær; subst.m.; Peler eller gummistøvel, eks. tjæra bryggepærlær, gummipærlær.

  • Skærp'en; en drink; tok mæ en skærp'en, gett.

  • Joppæneserær; kællær fra Jopæn (Japan).

  • Meddæn; subst. m; middag flertall: meddrær.

  • Pete; subst.f.; En liten fisk; ikke matfisk; overf. betyd. ikke noe å spare.

  • Ente; nektelse; ikke.

  • Nå prekær vi! Vi prekæs! Vi snakkes
    (Kilde: Visit Fredrikstad & Hvaler)

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.