7 gode grunner til å reise fra Oslo til Molde

For disse opplevelsene finner du ikke i Oslo

Utsikten fra Rørsethornet                                                                       Foto: Odd Roar Lange

Utsikten fra Rørsethornet Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): 34 mil nordover, deretter 16 mil vestover. Da er du fremme i Molde. I alle fall dersom du starter i Oslo. Byen som med sine 681 000 innbyggere er mer enn 2000 prosent større enn Moldes 31 870.
Men det betyr ikke at Oslo er best i alt. Molde har nemlig mye som folk i Oslo (og alle andre steder i Norge) bør få med seg i sommer. Her får du noen tips. Og er du smart så bestiller du tidlig. For de beste rommene, beste prisene og mest populære dagene ryker ut først.
Du kommer til å bli tatt godt i mot når du kommer til Molde. For selv om en og annen kan synes litt skarp i kanten i kommentarfelt og debattforum så er det en helt annen opplevelse å komme til Molde og Romsdal. Du er hjertelig velkommen. Det er bare å glede seg.

I Nesbøs fotspor

Har du lest bøkene om Harry Hole, eller om Doktor Proktor eller hørt noen av sangene til gruppa DiDerre?
Da har sannsynligvis fått med deg at forfatteren og musikeren Jo Nesbø står bak det hele? Jo Nesbø bor i Oslo, men vokste opp i Molde. Både forfatterskapet og musikken bærer preg av det. Og hvorfor ikke benytte anledningen til å gå i Jo Nesbøs fotspor i Molde.

Sommerøya Hjertøya                                                                                        Foto: Odd Roar Lange

Sommerøya Hjertøya Foto: Odd Roar Lange

Hjertøya

Oslo har badeøyer som Langøya, Hovedøya og Nakholmen. I Molde er det Hjertøya som er den vakreste og mest populære. Øya ble kjøpt av Molde kommune etter et regelrett kupp i junidagene i 1939. I dag er det familiebadestrand, lekeområder, en kiosk, stupetårn, en tursti, naturiststrand og et flott fiskerimuseum.
Det går skyssbåt fra Molde sentrum til Hjertøya i sommerferieukene.

Midsundtrapper

Vest for fastlandsdelen av Molde ligger øya Otrøya som var en del av den tidligere Midsund kommune. Nå er kommunen slått sammen med Molde. Du tar ferge fra Mordalsvågen til Solholmen (10 min) og da kan du kjøre på nordsida av øya for gå landets lengste sammenhengende fjelltrapp til topps på Rørsethornet. Det er også flere andre steintrapper til fjells på Otrøya. Du kan for eksempel gå Midsundtrappene til Digergubben som starter i Midsund, som er sentrum på Otrøya.

Norges fineste utsikt etter 4 minutter

I andre enden av Molde kommune, i den tidligere kommunen Nesset - som nå er en del av Molde kommune - finner du den flotte fjellvegen Aursjøvegen som går fra Eikesdalen til Sunndalsøra. Midt oppe på den tidligere anleggsvegen finner du et utsiktspunkt som tar pusten fra deg. Her er Aurstupet, som er en lillebror av Trolltunga. Men når turen til Trolltunga tar 10 timer så tar turen til Aurstupet fire minutter.

Atlanterhavsvegen kan by på storslagne øyeblikk.                               Foto: Odd Roar Lange

Atlanterhavsvegen kan by på storslagne øyeblikk. Foto: Odd Roar Lange

Norges styggeste turistattraksjon

Molde ligger midt mellom to av landets mest kjente nasjonale turistveger. Du finner Trollstigen i nabokommunen Rauma i sør. Trollstigen er et spektakulært byggverk som er verd et besøk. I løpet av sommeren vil Romsdalsgondolen starte opp fra Åndalsnes sentrum. Dermed er en ny attraksjon på plass.
Nord for Molde ligger Hustadvika kommune med Atlanterhavsvegen. Ved den vakre vegen finner du Norges styggeste turistattraksjon. Stopp gjerne ved Hågå og se selv.

Aker stadion                                                                                                 Foto: Odd Roar Lange

Aker stadion Foto: Odd Roar Lange

Aker stadion

Aker stadion som ligger mellom hotellene Molde Fjordstuer og Scandic Seilet regnes som Norges vakreste fotballstadion. Det er ikke få utenlandske lag og spillere som har mistet munn og mæle over det flotte idrettsanlegget i strandkanten.
Eliteserien 2021 starter med (trolig) tomme tribuner og kampen Vålerenga-Molde på Intility den 5. april i Oslo. Returkampen spilles forhåpentligvis med tusenvis av tilskuere på plass på Aker stadion. Kampen er foreløpig satt til 28. november 2021. Nokså lenge etter sommerferien, selvsagt. Men det finnes flere andre muligheter til å se kamper på Aker stadion. Og dersom fotball ikke er aktuelt så bør du gjerne blinke deg ut uke 29 (juli) med årets Molde International Jazzfestival.

IMG_8083.jpeg

Lokalmat på menyen

Hvilke lokale mattradisjoner har Molde og Romsdal. Det kan du finne noen av svarene på dersom du besøker restaurant Bryggjen i Bud i Hustadvika kommune. Spisestedet har spesialisert seg på lokalmat, og her er det rause porsjoner, ujålete matretter og mange romsdalinger på jakt etter hverdagsmat. Mange spisesteder i Molde og omegn servere potetball på torsdager gjennom hele året.