Mr. København: Dette er Københavns 7 beste luksushotell

Her får du Københavnekspertens beste tips til de beste hotellene

Hvor er de beste luksuhotellene i København? Og hvilke restauranter er de beste i luksusklassen. Hvor bør du bo når du skal bo godt, men ikke luksuriøst i Kongens by? Og hva med de beste brasseriene og smørbrødrestaurantene?

I en ny serie i Thetravelinspector.no får du svar på alt dette takket være et nytt samarbeide mellom Thetravelinspector og Henrik Thierlein.

Vi starter med luksushotellene.

Dette er Henrik Thierlein

Henrik Thierlein. Få, om noen, kjenner København bedre.

Henrik Thierlein blir ofte omtalt som «Mr. København» og har jobbet hele livet innenfor dansk turisme. Først hos VisitOdense, deretter i tre ulike avdelinger hos VisitDenmark inklusiv Oslokontoret, hvor han startet presseavdelingen i Norge på 90-tallet.

Han har også jobbet over 20 år som internasjonal pressesjef i VisitCopenhagen.

I dag er Henrik Thierlein rådgiver innen reiseliv, presse og gastronomi, og er fast gjesteskribent i Danmarks største bymedie MigOgKbh.dk og jobber for å promotere Danmark. Noe han har gjort dette i 30 år i år.

Han har bodd og spist «over alt» i Købehavn, og her er hans beste anbefalinger. Du kan også følge hans reiser på instagram: Henrik Thierlein.

Har du spørsmål eller kommentarer, eller har du egne tips som du vil dele? Gjør det gjerne i kommentarfeltet.

Københavns 7 beste luksushoteller

1. Sanders

Foto: Henrik Thierlein

Ballettstjernen Alexander Kølpins unike luksuriøse boutiquehotell ligger bak Det Kongelige Teater. Hotellet tilbyr også en av byens beste cocktailbarer: Tata

Les mer om hotel Sanders her.

2.Nimb

Foto: Henrik Thierlein

Bo i et maurisk-inspirert palass med utsikt over Tivolis hager og nyt spa, afternoon tea, brasserie, cocktailbar, konditori og din egen peis på rommet. Et rent Tivoli-eventyr.

Les mer om Nimb her.

3. Nobis Copenhagen

Foto: Odd Roar Lange

Palæhotellet Nobis huset tidligere «Det Kongelige Danske Musikkonservatorium» og ligger vegg i vegg med Glyptoteket. I tillegg til praktfulle rom med stor takhøyde er det en god restaurant, bar og hamam i hotellet.

Les mer om Nobis her.

4. D’Angleterre

Den Hvide Dame ligger midt på byens mest prestisjefylte torg, Kongens Nyhavn, og tilbyr Michelin-gastronomi, spa, blomsterbutikk, konditori og champagnebaren Balthazar Hotellet er medlem av Leading hotels of the World og omtales ofte som «byens hotell»!

Les mer om D´Angleterre her.

5. St. Petri

Foto: Skt.Petri

I et gammelt varehus i funkis-stil fra 1928 ligger Skt. Petri Hotell med atriumlobby, to spiseplasser, rom med og uten balkong med utsikt over Rundetårn og vakkert gårdsrom midt i Latinerkvarteret.

Les mer om St. Petri her.

6. Villa Copenhagen

Foto: Villa Copenhagen

Københavns gamle hovedpostkontor fra 1912 er bygd om og har nå brasserie, cocktailbar, toppmoderne atrium og 25 meters basseng på taket med utsikt over nærliggende Tivoli . Spis frokost i den gamle vognstallen.

Les mer om Villa Copenhagen her.

7. NH Collection Copenhagen

Foto: NH Collection Copenhagen

I sjarmerende maritime Christianshavn er skipsverftet B&Ws legendariske hovedkontor nå blitt hjemmet til det internasjonale NH Collection. Sørg for å bestille rom med utsikt over havna, brua, Børsen og Christiansborg.

Les mer om NH Collection Copenhagen her.

Følg The Travel Inspector på Instagram. Du scanner qr-koden med mobilkameraet ditt.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.

Du kan følge alle reisene på instagram.