Slik prøvde den promilledømte flyverten å lure flyselskapet

Burde lovet bot og bedring. Men glemte begge deler.

British Airways avslørte mannen som prøvde å holde promilledommen fra Oslo hemmelig.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Den 30 år gamle flyverten fra London ble plukket ut til rutinekontroll klokka 09.40 på Oslo lufthavn Gardermoen i juli i fjor. Han var i ferd med å gå om bord på Norwegianflyet fra Oslo til Gatwich da promillemåleren viste verdier skyhøyt over grensene. 

Nice try

Da han ble tatt valgte 30-åringen selv å si opp stillingen sin. I Øvre Romerike tingrett ble han dømt til 50 dagers fengsel. Selv prøvde han å få sone i England eller aller helst å slippe fengselsstraff i det hele tatt. Begrunnelsen var at han skulle ha en ny jobb på hånda i England.
Men tingrettsdommer Fredrik Rieber-Mohn bestemte at mannen måtte sone straffen i Norge.
Promilledommen til tross, 30-åringen hadde ingen planer om å legge flyvertjobben på hylla. I stedet meldte han seg på et kabinansattekurs i flyselskapet British Airways. Flyselskapet er det samme som det som skal være i ferd med å legge inn bud på nettopp Norwegian.
Mannen oppga ikke at han var promilledømt i Norge. Men lot i stedet som ingenting. 

Etterforskes

 Nå er han innhentet av skjebnen. Og mannens promilledom fra Øvre Romerike tingrett er blitt kjent for British Airways. 
En talsmann for BA sier dette: «Vi kommer til å etterforske saken, og det er ingen tvil om at mannen kommer til å bli oppsagt. Sikkerhet for både passasjerer og mannskap er høyeste prioritet hos oss.»  

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no